Fructe alterate împărţite elevilor EXCLUSIV
Dimensiune font:
Ajunse cu o lună mai târziu în şcoli, merele din programul guvernamental provoacă nemulţumiri * Andrei Neşculescu, tată a patru copii, reclamă că cei mici au primit la şcoală fructe alterate * copiii nu le-au mâncat, le-au dus acasă şi au hrănit caprele * în schimb, unii dintre colegii lor le-au aruncat la gunoi
Doi dintre copiii familiei Neşculescu sunt elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava. Începând de joi, 31 martie, ei au primit mere la şcoală, prin programul guvernamental care are ca scop încurajarea consumului de fructe. Numai că cei doi copiii nu le-au mâncat, ci le-au dus acasă pentru că erau alterate. „Sunt mere cu pete, mere stricate, sigur nu sunt bune la gust, dar copiii oricum nu pot să le mănânce”, a spus Neşculescu.
Tatăl copiilor a cântărit fructele pe care le-au primit cei mici la şcoală şi a spus că nici gramajul prevăzut de lege nu ar fi respectat. Potrivit programului, fiecare elev ar trebui să primească minimum 100 de grame de mere. „Le-am cântărit de curiozitate. Copiii au primit câte două mere la şcoală care cântăreau 70 de grame. Deci pe lângă faptul că sunt stricate, au pete, nici gramajul nu este respectat”, a declarat bărbatul.
Contactată telefonic, conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a recunoscut că merele care au ajuns la copii nu erau conforme şi a luat de urgenţă măsuri. Directorul adjunct, Gabriela Cazac, ne-a transmis că a sesizat Consiliul Judeţean şi pe de altă parte au instituit o procedură internă de verificare a fructelor pe cale le primesc la şcoală.
Licitaţie adjudecată de trei firme şi un PFA
Anul acesta, Consiliul Judeţean Suceava a încheiat licitaţia pentru achiziţia şi distribuţia merelor în şcoli cu o lună mai târziu faţă de anii anteriori, ceea ce înseamnă că elevii nu vor primi fructe timp de 86 de zile aşa cum prevedea iniţial programul, ci timp de 56 de zile. Contractul a fost adjudecat de asocierea S.C Parisienne a la Vys, PFA Amariei Petru Rotopăneşti, S.C Sava Cazac Broşteni şi S.C Buzdea Com Fălticeni. Asocierea nu a avut concurenţă la licitaţie, depunându-se o singură ofertă.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu îi încurajează pe cei care fac recepţia merelor în şcoli să sesizeze Inspectoratul Şcolar dacă apar nereguli.
Merele vor ajunge în școli, dar cu o lună întârziere
„Consiliul Judeţean face un efort financiar apreciabil pentru ca la beneficiar să ajungă un produs sănătos, conform caietului de sarcini. Îi rog pe cei din şcoli care recepţionează marfa să fie atenţi şi orice situaţie neconformă să fie sesizată la Inspectoratul Şcolar sau Consiliul Judeţean. În paralel şi Consiliul Judeţean va derula acţiuni de verificare în teritoriu a modului în care se derulează programul”, a declarat Alexandru Rădulescu.
Consiliul Judeţean cumpără mere pentru cei 65.000 de elevi beneficiari cu 3,9 lei/kg.
Oana ŞLEMCO
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau