Harta drumurilor găurite din Suceava
Dimensiune font:
A venit primăvara şi au răsărit gropile pe drumurile judeţene din Suceava * „Evenimentul Regional al Moldovei” vă prezintă top cinci artere pe care ar fi bine să le evitaţi, ca să nu vă stricaţi maşinile
Radu Avadanei, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Suceava, ne-a declarat că pe primul loc în topul celor mai distruse artere din judeţ se situează DJ208A, care face legătura dintre municipiul Suceava şi oraşul Dolhasca. Drumul are o lungime de 40 de kilometri şi a devenit aproape impracticabil din cauza gropilor, şi nu este de mirare. Artera nu a mai văzut covor asfaltic din 1980. În ultimii 26 de ani, Consiliul Judeţean Suceava nu a făcut decât să plombeze gropile apărute în asfalt. „În ultimii cinci ani s-au turnat covoare asfaltice pe acest drum doar pe porţiunile din intravilanul comunelor Ipoteşti, Botoşani şi Udeşti. Drumul are o lungime de 40 de kilometri şi va fi reabilitat prin POR, în baza unui acord dintre CJ Suceava şi CJ Iaşi”, ne-a declarat Radu Avadanei. Un alt drum care va fi reabilitat anul acesta este DJ178 – porţiunea de şase kilometri dintre Ciprian Porumbescu şi Drăgoieşti. Lucrarea, care a fost estimată la 4,5 milioane de lei, va fi executată de asocierea Con Bucovina, Calcarul şi Big Conf.
Drum distrus de transportatorii de lemn
Radu Avadanei a mai spus că drumul Broşteni – Frasin este denivelat din cauza traficului greu. Este vorba despre artera care face legătura dintre oraşul Gura Humorului şi Valea Bistriţei, o arteră preferată de transportatorii de lemne. Drumul are o lungime de 37 de kilometri. „Vom face un terasament dublu bituminos pentru reabilitarea drumului”, a declarat şeful de la Drumuri şi Poduri. Pe locul patru în topul celor mai distruse drumuri judeţene se află Mălini - Slatina (DJ209A). Artera care asigură accesul spre Mănăstirea Slatina are o lungime de 15 kilometri şi este plină de gropi. Un alt drum judeţean pe care şoferii ar trebui să-l evite momentan este cel care face legătura dintre localităţile Praxia - Bogdăneşti - Râşca – Slatina. Şoseaua este plină de gropi de la kilometrul 0 până la kilometru 12. „De la kilometrul 12 până la mănăstirea Slatina am turnat covor asfaltic în urmă cu doi ani prin PNDL”, a mai spus Radu Avadanei.
Şi asta nu este tot. Dacă anul trecut, s-au alocat 35 de milioane de lei pentru reparaţia drumurilor judeţene, anul acesta s-au alocat doar 20 de milioane.
Citeşte şi: Olimpica îndrăgostită de limba franceză
Oana ŞLEMCO
„Aşteptăm rectificările bugetare de anul acesta. Suma ar putea fi suplimentată”- Radu Avadanei, şeful drumurilor judeţene
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau