Ieşenii pot sta liniştiţi: a apărut Planul de Ordine şi Siguranţă Publică
Dimensiune font:
Este al doilea proiect ce urmează a fi validat astăzi de consilierii locali după noua Organigramă a Poliţiei Locale Iaşi
În conformitate cu prevederile art.6 lit.a) din Legea nr.155/2010 – Legea Poliţiei Locale, una dintre atribuţiile Poliţiei Locale Iaşi este cea de a „menţine ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, aprobat în condiţiile legii”. În condiţiile în care evoluţia activităţii operative desfăşurată de poliţiştii locali pe raza Municipiului Iaşi este supusă periodic unei analize specifice, creându-se astfel posibilitatea identificării unor situaţii ce determină inclusiv adaptarea anuală a structurii respectivului plan, Comisia Locală de Ordine Publică a Municipiului Iaşi, convocată în luna aceasta, a dezbătut proiectul propus de Poliţia Locală Iaşi pentru modificarea şi completarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Iaşi pentru anul 2016, astfel încât acesta să răspundă într-un mod eficient principiului şi conceptului pentru care a fost elaborat.
„În urma participării active a membrilor Comisiei Locale de Ordine Publică a Municipiului Iaşi, pentru anul 2016, s-a concretizat acest document ce respectă atât Ordinul M.A.I. nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine şi siguranţă publică a poliţiei locale cât şi prevederile art. 24 din H.G. nr. 1.332/2010 Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale. La finalizarea dezbaterilor, Comisia Locală de Ordine Publică a municipiului Iaşi a acordat aviz favorabil propunerii Poliţiei Locale Iaşi”, spune Georgel Grumeza, director general al Poliţiei Locale Iaşi.
Se fură statui din Copou? Răspund cei din Secţia 2
Planul este mai degrabă un protocol de colaborare între Poliţia Locală, Poliţia Română şi Jandarmerie, aici fiind prevăzute misiuni privind asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia unor mitinguri, marşuri, demonstraţii, procesiuni, acţiuni de pichetare, acţiuni comerciale promoţionale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, precum şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane, dar şi organizarea de acţiuni comune în zonele de interes operativ, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor care afectează climatul de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, în document apar 4 sectoare de siguranţă publică pe fiecare secţie de poliţie în parte cu 19-25 zone de patrulare, fiind stabilită clar responsabilitatea fiecărei entităţi pentru diverse obiective din zonă.
Mai mulţi „locali!
Vă reamintim că reorganizarea Poliţiei Locale va reprezenta un subiect central al şedinţei Consiliului Local de astăzi, aleşii locali urmând să se pronunţe şi asupra Organigramei, a Statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Poliţiei Locale Iaşi În prezent, structura aprobata prin Hotărârea Consiliului Local Iaşi nr. 272/2015 totalizează un număr de 304 posturi, din care 301 funcţii publice (17 de conducere şi 294 de execuţie) şi 3 posturi de personal contractual (de execuţie). Noutatea reorganizării o constituie atât majorarea numărului de posturi actual, de la 304 la 322, cât şi noua formulă funcţională propusă. Tudor DAMASCHIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau