Înfiinţarea Zonei Metropolitane, o soluţie pentru dezvoltare
Dimensiune font:
Oamenii de afaceri din judeţul Vaslui au nevoie urgentă de o serie de facilităţi atât din partea Guvernului, cât şi din partea autorităţilor judeţene şi locale * dacă vor primi sprijin, în mod cert vor veni în zonă şi investitorii care la această oră ocolesc zona
În judeţul Vaslui este nevoie de drumuri bune, de spaţii bine dotate unde să îşi poată desfăşura activitatea posibilii investitori, de mână de lucru specializată şi de scutiri de taxe şi impozite. „În această zonă sunt drumuri proaste, transportatorii plătesc cu 33% mai mult decât cei din alte zone ale ţării. Cerem Guvernului să beneficiem şi noi de infrastructura adecvată. Cerem primăriilor, Consiliului Judeţean şi Prefecturii o serie de facilităţi pe plan local: drumuri de acces bune către spaţiile unde îşi desfăşoară agenţii economici activitatea, sedii cu toate utilităţile, energie electrică, apă, canalizare”, a spus Ionel Constantin, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA). Scutirea de impozite până la eliminarea totală este o altă sugestie.
Zona metropolitană, un prim pas în dezvoltare
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a salutat lansarea de către Primărie a Strategiei de dezvoltare economico-socială pentru perioada 2014-2020. Documentul vine în sprijinul unor proiecte pentru dezvoltarea durabilă integrată a municipiului Vaslui şi a încă 11 unităţi administrativ-teritoriale din jur, urmând ca acestea să crească la 19, la orizontul anului 2027.
Ionel Constantin susţine că Polul Metropolitan Vaslui, gândit ca şi pol agroindustrial al Moldovei, este singura alternativă de relansare economică a zonei şi o viitoare sursă de bunăstare pentru cei aproape 100.000 de locuitori. „Noi susţinem acest concept (de zonă metropolitană – n.r.) şi considerăm esenţială implicarea mediului de afaceri local nu doar ca beneficiar al rezultatelor proiectelor, ci mai ales ca partener pentru dezvoltarea lor”, a spus Ionel Constantin.
Polul Metropolitan Vaslui va reprezenta o zonă atractivă pentru afaceri, atât pentru investitorii locali, cât şi pentru investitorii externi interesaţi de a dezvolta afaceri în sectorul agro-food şi pe nişa bio sau de a colabora cu parteneri din Republica Moldova. Atractivitatea zonei ar putea creşte şi prin derularea de proiecte care să dezvolte reţelele de grupuri de producători, creşterea producţiei energiilor verzi, dar şi derularea proiectelor de formare profesională.
Simona POP
„Camera de Comerţ, ca principală organizaţie a oamenilor de afaceri în zonă şi singura reprezentativă pentru mediul de business local, îşi afirmă sprijinul pentru punerea în aplicare a strategiei de dezvoltare economico-socială. Sprijinul oferit Polului Metropolitan se va concretiza prin implicarea membrilor, a aparatului administrativ în oricare din proiectele de dezvoltare care vor necesita experienţa şi expertiza noastră” - Ionel Constantin, preşedintele CCIA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau