Lacăt pe două parcuri de 3 milioane lei EXCLUSIV
Dimensiune font:
Două parcuri de joacă ultra-moderne din comuna Gropniţa stau cu lacătul pe ele * sătenii spun că nu şi-au mai dus copiii acolo de luni bune şi nu îşi amintesc ultima oară când au văzut parcurile deschise * în replică, reprezentanţii administraţiei locale dau vina pe copii, spunând că aceştia au distrus capacele care protejează bateriile de la iluminatul public * culmea, unul din cele două parcuri se termină chiar în casa unui sătean, iar copiii pot confunda lejer locul de joacă cu grădina acestuia * în 2014, construcţia unui parc de joacă prin PNDL era estimată la 1,5 milioane lei
O investiţie modernă din comuna Gropniţa stă cu lacătul pus de câteva săptămâni. Sătenii sunt nemulţumiţi că nici măcar în weekend nu-şi pot duce copiii în cele două parcuri, pentru că sunt mereu închise. Sâmbăta trecută, mai mulţi copii băteau mingea prin praf, chiar pe drumul judeţean care trece prin faţa locurilor de joacă. Părinţii spun că, de anul trecut, de când au fost inaugurate cele două obiective de agrement din Gropniţa, au reuşit să intre de prea puţine ori. „Aşa stă de luni bune. De două-trei ori am reuşit să intrăm în parc. E frumos, dar cu ce foloseşte, dacă e închis? Nici măcar sâmbăta sau duminica nu e lăsat deschis pentru copii”, spun oamenii din sat. În schimb, copiii se joacă în continuare în praf, pe drumurile din comună. Cele două parcuri închise sunt dotate cu piese de joacă moderne, bănci, alei amenajate şi iluminat public alimentat prin panouri solare. Sătenii spun că, o dată pe lună merg cu copiii în alte localităţi, acolo unde parcurile sunt deschise. „Ziua, copiii se joacă în stradă, cu praful pe ei. Mergem, dar mai rar, în satele vecine, pentru că acolo sunt parcurile deschise. Nu ştim când o să le deschidă şi la noi”, mai adaugă părinţii. Sâmbătă, 9 aprilie, ambele parcuri din Gropniţa stăteau închise, deşi vremea era numai bună pentru activităţi de recreere.
Primăria dă vina pe copii
Parcurile au fost construite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar o asemenea investiţia a fost evaluată, în 2014, la 1,5 milioane de lei. Reprezentanţii Primăriei Gropniţa spun că parcurile stau închise tot din cauza copiilor, care au stricat unele capace de protecţie, preferând să le ţină încuiate până remediază problema. „Copiii au stricat cu picioarele suporturile din pământ ale bateriilor pentru iluminatul public şi am decis să ţinem parcurile închise, până cânt le schimbăm. Altfel, riscăm ca şi alţi copii să se accidenteze. Trebuie să schimbăm şi bateriile pentru iluminat. Le avem în depozit şi chiar azi (ieri, n.r.) am vrut să le înlocuim, dar nu putem face asta, pentru că plouă. Este adevărat că unul dintre parcuri se termină în gardul unui sătean şi nu arată prea bine. Am vorbit cu cei care locuiesc acolo şi mi-au promis că în această vară îşi repară gardul. Ştim că se face mult praf în zonă din cauza drumului care trece prin faţa parcurilor, dar este drum judeţean, nu comunal”, a declarat primarul comunei, Ionel Oneaga. Primarul mai spune că intenţionează să construiască un nou parc de joacă în satul Bulbucani, dar pentru aceasta trebuie să obţină finanţarea. Pe ultima sinteză de investiţii prioritare în comunele ieşene se află un număr de şase parcuri de joacă, finanţate din diferite surse.
Vezi și O hârtie prăfuită din 1993 dă peste cap un proiect de 25 de milioane de lei EXCLUSIV
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau