Meniu special pentru bolnavii care vor rămâne internaţi în spitale
Dimensiune font:
Spitalele încearcă să asigure pacienţilor care îşi vor petrece sărbătorile pascale un meniu apropiat de cel de acasă
La fel ca în anii trecuţi, spitalele din Iaşi asigură pentru pacienţii rămaşi internaţi un meniu mai special pe durata celor trei zile de Paşte. Acesta va fi conform conducerilor unităţilor medicale, unul cât mai apropiat de cel de acasă.
La Spitalul „Sf. Spiridon” conducerea unităţii se aşteaptă ca numărul internărilor să scadă în aceste zile, urmând ca din cele 1.100 de paturi să fie externaţi mai bine de jumătate dintre pacienţi. În prima zi de Paşte pacienţii vor servi în dimineaţa de duminică lapte, cozonac şi ouă roşii, la prânz supă de pasăre, carne de vită cu garnitură de orez şi salată de sfeclă, iar seara cartofi natur cu ficăţei de pasăre şi compot de piersici. „Regimul comun al pacienţilor va fi asemănător şi în următoarele zile, adică dimineaţa va fi ceai cu pâine, unt şi caşcaval, la amiază ciorbă de perişoare cu şniţel, piure şi salată de varză sau rulouri din piept de pui cu piure. Seara va fi friptură de pasăre cu mămăligă şi telemea, dar şi lapte cu biscuiţi”, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul spitalului. În a treia zi, la micul dejun, pacienţii vor primi pâine, unt, şuncă şi ceai, la amiază supă de pasăre cu tăiţei şi pulpe la tavă cu garnitură de legume, iar la cină musaca cu carne şi compot de piersici.
De asemenea, şi la Spitalul de Recuperare va exista un meniu clasic de paşte pentru cei care nu au un regim special. „Vom avea cozonac, ouă roşii, friptură şi sărmăluţe. Nu va fi friptură de miel sau de porc pentru că nu este recomandată pacienţilor, dieteticianul nostru recomandă carnea de vită”, a precizat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare. Aici vor rămâne internaţi aproximativ 400 de pacienţi, un număr mai mic faţă de alte perioade ale anului. Mădălina OLARIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau