Mere româneşti pentru Recreaţia Mare
Dimensiune font:
Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli continuă şi în acest an * autorităţile nu au organizat însă la timp licitaţiile, iar în unele judeţe merele vor ajunge pe băncile elevilor abia din semestrul al doilea care a început ieri * în Moldova fructele provin de la producătorii autohtoni * au fost şi cazuri când merele erau stricate
Corijenţi la obligaţii, unii responsabilii nu au învăţat din greşelile anilor trecuţi şi nu s-au grăbit să organizeze licitaţii, asa că abia de luna aceasta merele vor ajunge la toţi copiii.
Mere stricate la Botoşani
Programul prin care autorităţile oferă elevilor mere în şcoli a avut deficienţe în comuna Mihălăşeni din judeţul Botoşani, unde la sfârşitul anului trecut merele au ajuns stricate la copii. Primarul Loredan Buraga a returnat 30 kilograme de mere. „Am văzut şi eu merele acelea. Nu se puteau consuma. Nici măcar 100 de grame nu aveau. Erau stricate, cu găuri, pătate”, a spus Buraga. Consiliul Judeţean a împărţit Botoşaniul în şapte zone pentru împărţirea merelor, licitaţiile în valoare de un milion de lei fiind câştigate de trei firme, Five Continents, Lival şi Spicul, care au câştigat licitaţiile şi la „Lapte şi Corn”.
Mere autohtone pentru elevii din Vaslui
La Vaslui, concurenţa a fost acerbă, dar firmele autohtone au venit cu cea mai bună ofertă. „Ca şi în anul anterior judeţul Vaslui a fost împărţit în trei zone, ca participanţii la licitaţie să aibă posibilitatea să ajungă în timp util la şcoli şi să îndeplinească toate condiţiile impuse în hotărârea de Guvern. Mai mult decât atât, acest program durează 86 de zile, deci până în iunie când se termină şcoala elevii vor primi mere zi de zi”, a spus Valeriu Caragaţă, administrator al judeţului Vaslui. Aproximativ 45.000 de şcolari vor beneficia de fructe. În schimb, elevii nemţeni mănâncă în fiecare zi de şcoală mere furnizate de SC Desland SRL Roman, care a câştigat licitaţia de distribuire a merelor în şcolile din Neamţ. Contractul de furnizare a merelor în unităţile de învăţământ a intrat în vigoare la data de 10 noiembrie 2014. Societatea comercială va asigura 3.760.780 de mere pentru elevii din clasele 0-IV şi ciclul gimnazial. Valoarea contractului este de 1.385.020 lei cu TVA.
Brandingul personal este esenţial în afaceri
Cornul şi laptele sunt în grafic
Mai trebuie spus că şi programul cornul şi laptele se desfăşoară bine. „În paralel programul laptele şi cornul se desfăşoară bine. Au fost ceva probleme doar în perioada cu cod galben de ninsoare. Atunci s-a ajuns mai greu la unele unităţi de învăţământ, s-a apelat şi la căruţe, dar am revenit şi programul se desfăşoară normal ca şi calitate şi timp de livrare”, a mai spus Valeriu Caragaţă din Vaslui. O asociere de două firme din judeţul Suceava a câştigat licitaţia pentru aprovizionarea şi distribuirea produselor de panificaţie pentru elevi şi preşcolari care beneficiază de acest program în judeţul Vaslui. În ceea ce priveşte aprovizionarea şi distribuirea produselor lactate din cadrul aceluiaşi program finanţat de la bugetul de stat, aceasta a fost câştigată de SC Ilvas SA Vaslui. Probleme cu laptele şi cornul nu sunt nici în restul judeţelor din Regiunea de Nord-Est.
Grupa realizat de Lucia HACMAN
Pentru programul „Fructe în şcoli” au fost alocate aproape 65 de milioane de lei. 30 de milioane vin de la statul român, iar restul sunt bani europeni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau