Mitropolia face un pas înapoi
Dimensiune font:
Preoţii au ridicat panourile prin care interziceau accesul pe traseul „300 de scări” * primarul din Slănic Moldova promite că va supraveghea mai bine ce se întâmplă în pădurile din oraş
După o săptămână de critici şi dezbateri, ieri dimineaţă, panourile prin care Ocolul Silvic Bisericesc interzicea accesul pe traseul celor „300 de scări” din Slănic Moldova au dispărut. Traseul a fost interzis turiştilor, deoarece pădurea este proprietatea privată a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Povestea, pe scurt
Instalarea panourilor care anunţau amendarea celor care urca sau coborau spre Izvoare a stârnit un uriaş scandal. În apărarea Primăriei Slănic Moldova, care nu a acceptat interzicerea turismului în zonă, considerând-o un abuz, au sărit tinerii care iubesc muntele şi turismul montan şi locuitorii staţiunii. „Am verificat, au ridicat panourile de pe traseu”, a declarat Andrei Şerban, primarul oraşului Slănic Moldova. Edilul a adăugat că a interzis accesul maşinilor peste 3,5 tone printr-o hotărâre a Consiliului Local şi probabil reprezentanţii bisericii au vrut să se răzbune. „S-au răzbunat pe ei înşişi. De acum, voi fi şi mai atent la ceea ce se întâmplă. Camioanele grele, care transportau lemn, au distrus drumurile, canalizarea şi au afectat casele din zona Dobru. Voi monitoriza şi mai atent tăierile de pădure şi maşinile care transporta buşteni”, a mai spus primarul.
Ionuţ ŞERBAN
Celebrul traseu turistic „300 de scări“ din Slănic Moldova a fost închis turiştilor de către şefii unui ocol silvic bisericesc care au montat la intrare un panou prin care ameninţă cu amenzi pe oricine tranzitează pădurea. Cei care îndrăzneau să treacă prin pădure riscau să fie sancţionaţi cu sume între 2.000 şi 5.000 de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau