Moda poşetelor din hârtie
Dimensiune font:
Cu răbdare şi multă creativitate, orice obiect de prin casă care şi-a pierdut strălucirea poate fi recondiţionat şi transformat într-o poveste * chiar şi foile folosite de hârtie, revistele sau ziarele pot primi un alt rol, în funcţie de imaginaţia fiecăruia
Ioana Ţăruş, o tânără din Suceava pasionată de handmade, ne-a oferit o lecţie de creativitate şi, de ce nu, de cum poate fi reciclat orice material care altfel ar ajunge la coşul de gunoi. Ea realizează poşete din hârtie.
Ioana este dispecer pentru o firmă de transporturi internaţionale. Altfel spus, jobul ei nu are nicio legătură cu pasiunea pe care a descoperit-o încă de pe vremea când era în liceu, însă îi permite să-şi organizeze timpul cum doreşte. „Cochetez cu ideea de handmade din liceu. Îmi place să fac lucruri cu mâna mea, să ştiu că le-am creat cu mâna mea. Este foarte important să fac lucruri utile şi practice”, ne-a spus tânăra, care este în general o persoană pozitivă şi jovială. Ioana nu prea păstrează obiectele pe care le confecţionează, ci le face cadou prietenilor.
Revistele soţului, transformate în poşete
De curând, tânăra şi-a mai adăugat o creaţie în palmares. A reuşit să confecţioneze poşete din hârtie. Genţile sunt colorate, ochioase, rezistente, motiv pentru care nu pot să treacă neobservate. „Am văzut pe internet ideea poşetei de hârtie acum vreo patru sau cinci ani, dar nu am fost tentată să o pun în practică. În urmă cu trei luni, o colegă de serviciu mi-a spus că a văzut la cineva o poşetă de hârtie şi era atât de interesantă şi de frumoasă şi i-am spus că pot să-i fac. M-am uitat pe internet la tutoriale şi am reuşit să fac poşeta”, ne-a spus Ioana. Suceveanca foloseşte ca materie primă pentru confecţionarea genţilor revistele soţului său. Lucrează la o poşetă aproape o săptămână şi jumătate. „Pentru că nu fac rabat de la calitate îmi ia aproximativ o săptămână şi jumătate ca să fac o poşetă. Este o muncă migăloasă, dar îmi place foarte mult rezultatul”, a mai spus tânăra.
Genţile din hârtie le oferă posibilitatea celor care le fac să-şi pună imaginaţia la treabă. Pot să stabilească încă de la început şi cromatica şi modelul. Dacă revistele nu sunt potrivite, atunci pot să imprime modelul dorit pe coli de xerox. „Foile trebuie decupate în bucăţi dreptunghiulare de dimensiunea 7 cm/15 cm. Pentru o poşetă trebuie aproximativ 300 de bucăţi. Fiecare foiţă trebuie acoperită cu bandă scotch pentru rezistenţă şi impermeabilitate ”, ne-a mai spus Ioana, care a reuşit să dea o altă utilitate hârtiei. Tot pentru rezistenţă, poşetei i se poate adăuga şi căptuşeală.
Oana ŞLEMCO
300
Acesta este numărul de piese din hârtie necesar realizării unei poşete.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau