Ne lăudăm cu producţie agricolă, dar nu avem depozite
Dimensiune font:
În vreme ce parcul Transagropolis de la Leţcani stă cu lacătul pe uşă, Iaşul este depăşit la spaţii de depozitare agricolă de judeţe precum Vasluiul sau Botoşaniul.
Judeţul Iaşi este departe de a fi grânarul Regiunii de Nord-Est, potrivit unei situaţii publicate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale (MADR) referitoare la spaţiile autorizate pentru depozitarea produselor agricole. În timp ce avem un Transagropolis în comuna Leţcani – parc agroindustrial de 4,3 milioane euro îngropat în birocraţie, judeţe precum Vaslui ori Botoşani depăşesc Iaşul cu mult, la acest capitol. Potrivit raportului MADR, actualizat în luna iulie, judeţul Iaşi are o capacitate totală autorizată de depozitare a produselor agricole de 407.223 tone, din care 262.493 tone în magazii şi 177.730 tone în silozuri. Cel mai mare spaţiu de depozitare din judeţ se află în comuna Bivolari, cu o capacitate de 26.000 tone, urmat de silozurile din comuna Sârca, a cărui capacitate totală este de 25.800 tone, depozitul din Budăi (Târgu Frumos), cu o capacitate de 21.240 tone, şi silozurile din comuna Mădîrjeşti, cu o capacitate de 20.644 tone, aşa cum arată datele oferite de Direcţia Agricolă Judeţeană Iaşi.
Din Regiunea de Nord-Est, la acest capitol, mai rău stau judeţele Neamţ, cu o capacitate totală de depozitare a produselor agricole de 357.879 tone, şi Bacău, cu o capacitate de 384.900 tone. În schimb, judeţul Botoşani se plasează deasupra Iaşului, cu o capacitate de depozitare de 414.315 tone, iar adevăratul grânar al Moldovei este judeţul Vaslui, cu o capacitate de depozitare a produselor agricole de 530.489 tone. Ca o paranteză, cel mai mare depozit din Vaslui are o capacitate de 64.000 de tone, situat în municipiul Bârlad. Andrei DASCĂLU
407.223 TONE
Este capacitatea de depozitare a produselor agricole din judeţul Iaşi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau