O treime din populaţie rămâne fără apă caldă
Dimensiune font:
Aproape 6.000 de apartamente din Bacău vor fi afectate în această vară de lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare * proiectul de retehnologizare a sistemului se derulează cu fonduri europene * lucrări se efectuează la 21 de puncte termice, iar în perioada desfăşurării lor va fi întreruptă furnizarea apei calde
Aproximativ 60 de kilometri de reţele secundare de distribuţie vor fi reabilitate la finalul proiectului cu finanţarea europeană „Retehnologizarea sistemului de termificare din municipiul Bacău”, derulat de Thermoenergy Group SA şi Primărie.
Proiectul are mai multe componente, una dintre acestea fiind reabilitarea conductelor, care au fost împărţite şi licitate pe cinci loturi. Până acum au fost finalizate intervenţiile la doar un lot care cuprinde patru puncte termice. Lucrările pe toate reţelele sunt, însă, încheiate doar în proporţie de aproape 40%, conform datelor furnizate de Primăria Bacău. La acest grad scăzut de execuţie se adaugă întârzierile înregistrate de către executant, asocierea de firme Branpis SRL Bacău, Elsaco Electronics SRL Botoşani, Logstor A/S Danemarca şi Confort SA Timişoara. Motivul este incapacitatea constructorului de a-şi onora obligaţiile din contract, conform reprezentanţilor Primăriei Bacău.
Citeşte şi Spitalul Municipal afectează imaginea Judeţeanului
Apă caldă „printre picături”
Dincolo de disconfortul creat de şantiere, de lucrările care merg în ritm de melc, cea mai proastă veste este că din această vară aproximativ 6.000 de apartamente, din cele aproximativ 18.000 care sunt branşate la sistemul centralizat de furnizarea a energiei termice, vor fi afectate de lucrări. „În perioada execuţiei lucrărilor de retehnologizare va fi necesară sistarea apei calde de consum pe perioade limitate şi pe tronsoanele unde se execută lucrările”, a precizat Radu Cristian Palade, directorului Thermoenergy Group SA Bacău.
Vor fi efectuate lucrări la reţelele aferente punctelor termice 4, 9, 11, 14, 15, 17, 19, 20, 21, 22, 25, 27, 28, 35, 43, 62, 63, 97 şi 115 şi centralelor termice 4/6 din zona 9 Mai şi 3/2 din zona Mărăşeşti. Reabilitarea reţelelor secundare constă în modernizarea completă a reţelelor de agent termic, apă caldă de consum, şi reciclare prin înlocuirea sistemului de distribuţie actual cu un sistem de distribuţie realizat din material de ultimă generaţie- conducte preizolate, sistem de detecţie automată a avariilor, etc, conform directorului Thermoenergy Group SA Bacău.
Sonia PAVELESCU
Lucrările, în valoare totală de 342.751.240 lei (inclusiv TVA), ar trebui finalizate până pe 31 decembrie 2015. Proiectul este unul de anvergură. Pe lângă reabilitarea reţelelor secundare şi a punctelor termice, investiţia include şi modernizare cazanului de apă fierbinte CAF1 din CET2, instalarea unui grup nou în cogenerare cu un ciclu combinat gaze-abur în CET1, instalarea a două cazane de abur tehnologic de debit redus, retehnologizarea pompelor de transport a agentului termic şi închidere depozitului de cenuşă şi zgură.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau