Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată
Dimensiune font:
O elevă eminentă de 17 ani, din Bârlad, care l-a acuzat de viol pe designerul Andrei Spiridon, fiul unui afacerist din oraş, a fost prinsă într-o capcană judiciară pentru a fi determinată să renunţe la plângerea penală. După ce planul avocaţilor a fost dat peste cap, apărătorul inculpatului i-a reproşat în faţă: „Cum îţi permiţi să-ţi baţi joc de noi, avocaţii“.
Andrei Spiridon (29 ani), fiul unui afacerist din Bârlad, a fost la un pas să scape basma curată de o acuzaţie extrem de gravă după ce, în condiţii care pun multe semne de întrebare, a fost retrasă plângerea pentru violarea unei minore de 17 ani, o elevă eminentă care a primit în 2015 de la Ministerul Educaţiei distincţia “Meritul Olimpic”. Planul i-a fost dejucat de procurori care au reuşit să repare răul făcut, solicitând anularea acordului. Pe 7 ianuarie, cu puţin înainte să expire mandatul de reţinere pentru 24 de ore emis pe numele inculpatului, avocaţii victimei şi ai agresorului au pus la cale un acord de mediere care a şi fost semnat în numai o oră de la prezentarea “avantajelor”. Pe 8 ianuarie, Judecătoria Bârlad a anulat acordul de mediere şi retragerea plângerii penale a fost atinsă de nulitate. Conspiraţia avocaţilor Mihaela Talpău, avocatul din oficiu al victimei, a intermediat medierea solicitată de apărătorul lui Andrei Spiridon. Fără să le spună despre ce este vorba, i-a cerut victimei şi mamei sale să vină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi abia când au ajuns la locul solicitat le-a expus varianta medierii. În biroul avocatei Carmen Frăţiman, mediator autorizat, s-a semnat înţelegerea după ce, foarte sumar, le-a expus doar dezavantajele de a purta un proces. Şi anume, posibilitatea ca procesul să dureze luni, poate chiar ani la rând, iar inculpatul să scape cu o pedeapsă cu suspendare. Imediat a intervenit Cătălin Tilici, avocatul învinuitului, care le-a spus pe şleau: “Spuneţi câţi bani vreţi ca să vă retrageţi plângerea”.
Sabina Ghiorghe Culmea, avocata din oficiu, i-a pretins victimei o sumă de bani pentru că a intermediat medierea deşi nu le-a explicat dinainte acest lucru. Tariful cerut a fost de 500 de lei, exact cât a cerut şi mediatorul. A primit trei bancnote de 200 de lei şi a emis chitanţa fără a da rest 100 lei, cum era normal. Mama victimei şi-a dat seama abia când a ajuns acasă că nu a primit rest. După anularea acordului, mama victimei s-a intersectat cu avocatul Cătălin Tilici la sediul Poliţiei Bârlad, unde aveau loc alte audieri. Acesta a avut o ieşire nervoasă şi i-a reproşat pe ton tăios: “Cum îţi permiţi să îţi baţi joc de noi, avocaţii?!”.
În urma acestui episod, procurorul de caz, fiind de faţă, a solicitat intervenţia unui poliţist. Andrei Spiridon (29 ani) este fiul unui prosper om de afaceri din oraş, care are o şcoală de şoferi. A cunoscut-o pe victimă într-un club din oraş. În noaptea de Crăciun (25/26 decembrie) s-a oferit să o conducă acasă cu maşina. În loc să se ţină de cuvânt, a ieşit din oraş către Podul Turcului şi după ce a parcurs un kilometru pe câmp a oprit maşina pentru a o batjocori pe minoră. I-a luat telefonul, a tras-o de păr, a lovit-o. În certificatul medico-legal se face menţiunea că aceasta prezenta vânătăi pe corp şi o deflorare recentă. Minora a fost inclusă într-un program special de protecţie şi consiliere psihologică în cadrul DGASPC Vaslui.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau