Plângeri pe bandă rulantă la Garda de Mediu
Dimensiune font:
În primele 3 luni ale anului, comisarii au dat amenzi în valoare de 140.000 de lei, iar pentru două firme s-a dispus măsura suspendării activităţii. Sucevenii s-au mai plâns de calitatea necorespunzătoare a aerului, tăierea ilegală a vegetaţiei din afara fondului forestier, semnalând şi aspecte negative în conservarea biodiversităţii.
În trimestrul întâi al anului 2016, angajaţii Comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu Suceava au avut 298 de inspecţii, informează comisarul şef Adrian Iordache, subliniind că dintre acestea 55 au fost făcute în baza sesizărilor, 14 ca urmare a autosesizărilor, în timp ce 12 au fost dispuse de forul tutelar din Bucureşti. Pe durata acţiunilor de control, comisarii de mediu s-au confruntat cu aspecte privind efectuarea de lucrări fără solicitarea şi obţinerea actelor de reglementare; gestiunea neconformă a deşeurilor; nefacilitarea controlului; nerespectarea condiţiilor autorizaţiei de mediu; depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor şi încălcarea prevederilor privind Fondul de Mediu.
28 de amenzi
Comisarii au constatat că nu sunt asigurate funcţionarea conformă a instalaţiilor de epurare a apelor uzate, salubritatea cursurilor de apă şi depozitarea conformă a materialului lemnos. Lucrătorii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu au depistat şi faptul că, în multe cazuri, lipseşte evidenţa gestiunii deşeurilor. Şeful instituţiei a declarat că, în cele din 3 luni ale anului, lucrătorii din subordine au dat 28 de amenzi în valoare de 140.000 de lei, în timp ce pentru două firme s-a dispus măsura suspendării activităţii. „Inspecţiile făcute au avut ca prioritate verificarea respectării obligaţiilor legale pe linie de protecţia mediului, a actelor de reglementare şi transpunerea măsurilor impuse cu prilejul controalelor anterioare”, reliefează comisarul şef Adriana Iordache.
O pondere importantă în activitatea din primul trimestru al anului a avut-o rezolvarea reclamaţiilor şi sesizărilor. Astfel, din cele 55 de petiţii verificate, 30 au avut ca obiect deversările şi evacuări neconforme de ape amenajare sau uzate; 13 au vizat proasta gestionare a deşeurilor, iar altele 4 s-au referit la disconfortul provocat de miros şi zgomot. Sucevenii s-au mai plâns de calitatea necorespunzătoare a aerului, tăierea nelegală a vegetaţiei din afara fondului forestier, cât şi de aspecte negative în conservarea biodiversităţii.
Lidia DIACONU
140.000 de lei
Aceasta este valoarea totală a amenzilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau