Post continuu la Spitalul Judeţean de Urgenţă!
Dimensiune font:
Bolnavii care trec prin saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au ajuns vegetarieni * din meniul zilnic al acestei unităţi sanitare lipseşte cu desăvârşire carnea
Varza,cartofii şi fasolele au ajuns alimente de baza la cea mai mai mare unitate spitalicească din judeţ. De săptămâni întregi, bolnavii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui nu au mai primit mâncare pe bază de carne. Motivul este unul cel puţin ciudat. Firmele furnizoare de carne şi preparate din carne nu acceptă forma de plată a spitalului, care poate merge până la virarea banilor şi după 60 de zile de la livrarea produselor. „Societăţile refuză practic să participe la licitaţiile pe care spitalul le organizează, fiindcă preferă sistemul de plată, la livrarea produselor. Mâncarea din spital este bună, spunem noi. Bolnavii primesc varză, cartofi, fasole, brânză şi alte produse lactate. Dacă vom găsi înţelegere din partea societăţilor care furnizează carne, problema va fi rezolvată”, a declarat managerul spitalului vasluian, Ana Rinder.
În tot acest timp pacienţii sunt nemulţumiţi. „Mâncarea cum să fie? Ca mâncarea din spital. Şi aşa cumpărăm multe dintre medicamente, branule, seringi, trebuie să ne aducem maâncare de acasă, altfel nu putem rezista. Avem tratamente puternice, trebuie să ne alimentăm corespunzător, iar carnea nu ar trebui să lipsească din mâncarea bolnavilor. Nu spune nimeni să ne dea carne în fiecare zi, dar nici aşa”, spun pacienţii din spital. Conducerea SJU Vaslui speră ca în cel mult o lună să rezolve problema lipsei cărnii din meniul pacienţilor unităţii sanitare.
Simona POP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau