Posturi palmate şi pietruiri pe jumătăţi de drum
Dimensiune font:
Consilierii locali din comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi, aduc acuzaţii grave la adresa edilului Vasile Aştefanei * de la începutul anului, lucrătorii primăriei au pietruit mai multe drumuri comunale doar pe jumătate, după ce şi-au dat seama că nu au destul material * edilul comunei dă vina pe utilajele primărie şi spune că acolo unde nu este piatră, a alunecat autogrederul * la sfârşitul acestei săptămâni va avea loc un concurs pentru ocuparea unui număr de şase posturi pentru Centrul de zi din comună, însă administraţia locală a ţinut ascuns acest lucru
Mai multe drumuri comunale din Bălţaţi au fost pietruite doar pe margini de angajaţii primăriei, după ce şi-au dat seama că nu au destul material. Consilierii locali spun că primăria a stat cu materialul în depozit câteva luni, în aşteptarea campaniei electorale. Cert este că drumurile vizate de pietruire sunt într-o situaţie deplorabilă, nu foarte diferită de starea lor iniţială. Edilul comunei, Vasile Aştefanei, dă vina pe utilaje. „Lucrările au fost făcute cu utilajele primăriei, e posibil ca autogrederul să fi alunecat şi să se fi pus piatră doar pe o parte. E uşor pentru cei care mă atacă, se dau consilieri locali, stau în spatele unui calculator şi trimit poze doar cu ce le convine lor. Să meargă cu mine la lucrări şi să vadă cum arată restul drumurilor”, a declarat primarul Vasile Aştefanei. Aşa cum se poate vedea şi din fotografii, pe unele porţiuni pietrişul este aruncat în bătaie de joc pe mici porţiuni de drum. „Piatra adusă şi împrăştiată pe străzile comunei este un lucru normal să se întâmple, oamenii aveau nevoie de aşa ceva. Problema este alta: dacă piatra este în cantitate mică raportată le nevoile populaţiei, trebuia găsită o soluţie ca această piatră să fie dusă acolo unde este cu adevărat nevoie şi lucrarea să se facă totuşi cu simţ de răspundere. Nevoie este cam peste tot, dar faptul că se pune aşa ca şi cum ai semăna un produs ca sa crească arată incompetenţă şi că treaba se face numai în scop electoral”, reclamă consilierul local Ovidiu Pricope.
Lucrările de pietruire au început anul acesta, dar o parte din piatra aşternută a fost deja înghiţită de pământ.
Posturi palmate la Centrul de zi
Nu este pentru prima dată când consilierii locali reclamă faptul că posturile din primărie şi instituţiile subordonate nu sunt puse la vedere, planând semne de întrebare asupra modului în care se fac angajările la Bălţaţi. „Deocamdată, legat de Centrul de zi vă pot spune că am avut o şedinţă extraordinară pe data de 18 martie, iar noi am votat intrarea comunei Bălţaţi ca parte din asociaţia comunelor din judeţul Iaşi. Apoi ni s-a pus la mapă şi trei organigrame... să le votăm. Am votat doar pe cea pentru Centrul de zi, iar celelalte două, nu. Am cerut să vedem de ce este atâta grabă şi a spus că va pierde finanţarea pentru Centrul de zi. Problema este că anunţul nu a fost făcut public la sediul primăriei, iar concursul are loc în această vineri (8 aprilie – n.r.)”, a mai spus consilierul local Ovidiu Pricope. În replică, după minute întregi de înjurături la adresa consilierilor din opoziţie, edilul comunei vine cu o explicaţie. „Concursul se derulează prin asociaţia comunelor din Iaşi, a cărui preşedinte este primarul comunei Aroneanu. Ei să publice anunţul pentru concurs, pentru că ei îl organizează”, a mai spus primarul Vasile Aştefanei. Concursul care va avea loc vineri are în vedere şase posturi, respectiv director, asistent social debutant, asistent medical debutant, psiholog practicant şi doi supraveghetori, cu lefuri între 1.443 – 1.820 lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau