Primăria a pierdut definitiv procesul cu Transport Public SA
Dimensiune font:
Administraţia locală a pierdut şi ultima cale de atac, în procesul pe care l-a intentat, în urmă cu şapte ani, Consiliului Judeţean Bacău * structura judeţeană eliberase un certificat ce atesta dreptul de proprietate al SC Transport Public SA pe terenul pe care funcţiona garajul societăţii
În 2009, Primăria Bacău a cerut în instanţă anularea certificatului de atestare a dreptului de proprietate, emis în acelaşi an, de Consiliul Judeţean, firmei fostului primar Dumitru Sechelariu, Transport Public SA. Era vorba de terenul fostei baze a societăţii de transport public, pe care Sechelariu intenţiona să-l vândă pentru ridicarea unui supermarket Kaufland.
O poveste încâlcită
În septembrie 2009, primarul Romeo Stavarache, încrezător în victorie, declara că banii pe terenul în litigiu vor fi daţi pentru finalizarea Spitalului Municipal: „Vom propune Consiliului Local Bacău un proiect de hotărâre după obţinerea unei hotărâri definitive în procesul intentat societăţii de Transport Public pentru terenul înstrăinat de preşedintele Consiliului Judeţean, printr-un act eliberat la opt ani de la privatizare, să valorificăm acest teren, iar cu banii obţinuţi să finalizăm Spitalul Municipal. Valoarea terenului, de circa 10 milioane de euro, bani pe care un investitor i-ar fi acordat firmei fostului primar, va merge în Spitalul Municipal, astfel încât să nu se ducă la o persoană, o familie, ci pentru locuitorii municipiului Bacău”, a precizat, la acel moment, primarul Bacăului.
Conform presei din 2010, „secretarul municipiului Bacău, Ovidiu Popovici, arăta că are serioase dubii asupra privatizării societăţii Transport Public din 2001, şi mai ales asupra legalităţii emiterii certificatului de atestare a dreptului de proprietate emis de către CJ Bacău în mai 2009”. Se pare că la privatizarea societăţii, în calculul activelor nu s-a luat terenul, dar a fost introdus ulterior, iar Primăria nu a renunţat la acea suprafaţă ce se afla în domeniul public al oraşului, deşi a fost trecut în mandatul lui Sechelariu în domeniul privat, pentru a se pregăti privatizarea.
Între timp, instanţa s-a pronunţat, iar Primăria a pierdut procesul. „Într-un demers exclusiv personal (al primarului suspendat Romeo Stavarache – n.n), au avut de pierdut foarte mulţi, pentru că nu s-a putut încheia o tranzacţie cu un agent economic din Germania. A fost o uriaşă risipă de energie, eforturi, pentru a ajunge în acelaşi loc. De fapt, a fost o şicanare evidentă a firmei de transport public, iar acest proces a fost folosit în campanie de primarul Romeo Stavarache”, a spus Dragoş Benea, şeful CJ Bacău.
Preşedintele CJ a precizat că instituţia pe care o conduce nu a pierdut niciun litigiu cu Primăria şi a amintit situaţia fostului sediu al Bibliotecii Judeţene. „Puteam să ne judecăm şapte ani şi pentru Biblioteca Judeţeană. Ce a făcut Primăria atunci a fost un şantaj. Am cedat, ca să nu se piardă finanţarea externă”, a spus Dragoş Benea.
CLARA DIMA
„N-a câştigat nici Primăria, care a cheltuit bani pe avocaţi, s-au pierdut şi bani din baza de impozitare” – Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau