Primăria construieşte în cel mai aglomerat parc al Sucevei
Dimensiune font:
Este vorba despre noul sediu al Centrului de informare turistică * unitatea există de opt ani şi a fost deschisă într-o clădire aflată la ieşirea din Suceava spre Fălticeni * chiar dacă nu şi-a dovedit deloc utilitatea, va fi mutată în parcul central din cartierul Areni
O decizie controversată a Consiliului Local i-a înfuriat pe mulţi dintre locuitorii Sucevei. Aleşii au dat în administrarea Universităţii „Ştefan cel Mare” o bucată de teren aflată în parcul din vecinătatea campusului instituţiei academice. Este vorba despre unul dintre cele mai aglomerate parcuri din Suceava, un loc unde, de zeci de ani, părinţii îşi aduc copiii să se joace în siguranţă. Parcul are două tobogane mari şi scrâncioburi. Problema este că la sfârşitul lunii septembrie, pe parcela care a ajuns în grija Universităţii, a răsărit temelia unei viitoare construcţii. Andrei Necşulescu, preşedintele Asociaţiei „Nes Designer Cultural”, atrage atenţia că noua construcţie micşorează spaţiul de joacă al copiilor şi, mai grav, deschide o portiţă pentru construcţia altor clădiri în parcurile din oraş, care sunt şi aşa puţine. „Puteau să construiască oriunde în altă parte, nu era nicio problemă, dar nu în parc, acolo unde se joacă toţi copiii. Vara trecută, m-am jucat cu copiii exact în locul unde se construieşte acum. Repet, nu am nimic împotrivă, să se construiască, dar nu în parc, nu pe spaţiu verde. Sunt sigur că după această construcţie vor mai apărea şi altele”, ne-a declarat Andrei Necşulescu.
Pe urmele monarhiei
Amintiri regale de pe meleagurile Neamţului
Construcţia, autorizată pe spaţiul verde
Primarul Sucevei, Ion Lungu, cunoaşte istoricul construcţiei din parc şi spune că totul se execută cu respectarea legislaţiei. Municipalitatea i-a dat universităţii 30 de metri pătraţi din parc ca să mute punctul de informare turistică construit în urmă cu opt ani la ieşire din Suceava spre Fălticeni. „Este o solicitare a celor de la universitate. Vor să aducă mai aproape de campus un punct de informare turistică. Centrul se află acum la ieşire din Suceava spre Fălticeni, pe E 85. Universitatea are toate autorizaţiile şi aprobările necesare pentru această lucrare. Nu este nicio şmecherie”, ne-a declarat Ion Lungu.
Clădirea care va fi mutată este din lemn. A fost construită printr-un proiect cu fonduri europene de către Facultatea de ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. De-a lungul timpului, jurnaliştii din presa locală au tot atras atenţia că punctul info de la intrare din oraş care ar trebui să fie un reper pentru turişti pare abandonat, fiind mai tot timpul închis. Încă din 2012, fostul decan al Facultăţii de ştiinţe Economice, Elena Hlaciuc, explica faptul că nu poate să asigure personalul pentru respectiva construcţie şi că se încearcă mutarea clădirii pe un teren al Primăriei situat într-o zonă centrală a oraşului.
Oana ŞLEMCO
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau