Primăria Piatra Neamţ vrea să cumpere sediul vechi
Dimensiune font:
O parte din serviciile instituţiei funcţionează într-un spaţiu ce aparţine Comunităţii Evreieşti * administraţia plăteşte lunar chirie
Reprezentantul Comunităţii Evreieşti din România, Fundaţia „Caritatea”, a reuşit să obţină retrocedarea unei părţi din sediul vechi al Primăriei Piatra Neamţ. Decizia a fost dată, în primă fază, de Comisia specială pentru retrocedările comunităţilor naţionale, dar a fost contestată de Primărie în instanţă. Totuşi, Înalta Curte de Casaţie a decis, la începutul lunii iunie, că decizia rămâne definitivă, fundaţia devenind astfel proprietară pe o parte din clădirea veche în care municipalitatea încă funcţionează.
În prezent, municipalitatea plăteşte o chirie lunară de 4.943 euro/lună pentru bucata din vechiul sediu, dar speră să devină proprietară pe întreaga clădire până la finalul anului. Cei de la Fundaţia „Caritatea” au propus şi un preţ de vânzare de 447.157 de euro, iar acum a venit rândul municipalităţii pietrene să facă propria propunere. „Am cerut şi noi, în paralel, un raport de evaluare, iar acum avem rezultatul final al expertizei, prin care s-a stabilit preţul de 442.000 de euro. Noi ne-am propus să-l achităm în 10 rate, dacă va fi acceptat şi de cei de la Fundaţie. Între timp, cei de la Caritatea urmează să facă intabularea şi sperăm ca, până la finalul anului, să putem perfecta contractul de vânzare-cumpărare”, a declarat Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra Neamţ.
Citește și
Povestea „trupeților“ de la „Overflow” FOTO
Decizia de cumpărare, supusă la vot
Un prim pas în achiziţionarea bucăţii de clădire va fi făcut în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local din 27 octombrie, când aleşii vor avea de votat proiectul privind aprobarea raportului de evaluare şi a preţului stabilit prin raport. După aceea, rămâne de văzut dacă şi cei de la „Caritatea” vor accepta oferta de preţ. „Sperăm ca, odată ce vom semna contractul de vânzare-cumpărare, să nu mai plătim şi chirie, dar asta rămâne de văzut în funcţie de ce vor accepta şi proprietarii imobilului”, a adăugat Florin Fecic.
În momentul în care se va ajunge la achiziţionarea respectivei bucăţi de clădire, contractul de închiriere s-ar putea anula, deşi, în adresa înaintată de fundaţie către municipalitate este precizat: „Conform discuţiilor purtate, preţul solicitat poate fi eşalonat în funcţie de posibilităţile financiare ale municipiului. În această situaţie, chiria lunară va fi diminuată în funcţie de suma achitată în contul achiziţiei”. De exemplu, odată cu plata a 30% din preţul de vânzare, chiria lunară va fi doar 70% din cuantumul menţionat anterior.
Andreea AMARIEI
4.943 euro/lună
Atât plăteşte chirie Primăria Piatra Neamţ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau