Primarul Bârladului, urmărit penal
Dimensiune font:
Constantin Constantinescu este cu un picior în puşcărie în dosarul lucrărilor făcute pe bani grei din Centrul Istoric al municipiului * din cercetările anchetatorilor rezultă că edilul şi-a dat propriei firme, SC Construcţii Consult SRL Bârlad, lucrări în valoare de 2,9 milioane de lei * pentru acest lucru el riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi * dosarul, în acord cu noile prevederi procedurale, a fost declinat de procurorii Anticorupţie spre soluţionare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi
Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Fapta a avut loc în 2009, când edilul era acţionar majoritar, cu 75%, la SC Construcţii Consult SRL. Firma a fost înfiinţată în 1991 de către Constantinescu şi soţia lui, Clara.
Sesizare la DNA
După ce a ajuns primar, în 2004, el a rămas acţionar majoritar la firmă, cu 75% din acţiuni, administrator fiind prietena lui, Cristina Andrei. În 2012, la Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi a ajuns o plângere înaintată de un om de afaceri din Bârlad, prin care Constantin Constantinescu şi încă doi importanţi constructori din Bârlad şi Vaslui, erau acuzaţi de fapte de corupţie şi deturnare de fonduri europene. Acuzaţiile se referă în special la proiectul „Reabilitarea Centrului Istoric al Bârladului”, care cuprindea refacerea Teatrului „V.I. Popa”, a Muzeului „Vasile Pârvan” şi a Parcului Teatrului „V.I. Popa”, proiect obţinut de Consiliul Judeţean Vaslui şi finanţat din fonduri europene, cu peste 5 milioane de euro.
Licitaţia pentru executarea proiectului a fost câştigată de SC Urban Proiect SA Bârlad, administrator fiind Viorel Dumitraşc, care, potrivit cercetărilor DNA Iaşi, a subcontractat ilegal firmei Construcţii Consult SRL Bârlad o parte din lucrări (executate în perioada martie 2010-decembrie 2011), în valoare de 2,9 milioane de lei. Dumitraşc a fost scos de sub urmărire penală, însă pentru Constantinescu procurorii au reuşit să probeze comiterea infracţiunii de conflict de interese şi au disjuns cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, deoarece procurorii DNA nu au competenţe în a trimite în judecată această infracţiune. „Dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi după ce a fost instrumentat în prima fază de procurorii de la structura teritorială DNA. S-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru fapte de corupţie şi a fost trimis la noi pentru conflict de interese. Cercetările sunt într-o fază preliminară şi nu putem oferi prea multe detalii la acest moment“, a declarat procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dacă primarul Constantin Constantinescu va fi găsit vinovat şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, el riscă închisoarea şi interzicerea unor drepturi.
Andrei BALABAN
Constantinescu riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau