Primul caz de infecție cu virusul West Nile la Iași
Dimensiune font:
La Iaşi a apărut primul caz de infecție cu virusul West Nile, la nivel național existând deja 6 pacienți. Informarea a fost făcută de dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Neurochirugie Iași.
Anul trecut șase persoane au murit din această cauză, iar autoritățile au fost nevoite să testeze tot sângele donat pentru că au fost confirmate zeci de cazuri de infecție cu West Nile. „Virusul nu poate fi transmis prin contact fizic între două persoane. Practic, orice persoană (indiferent de vârstă) înțepată de țânțari este predispusă la infectarea cu virusul West Nile, însă probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătura este totuși redusă. 90% dintre cei infectați nu prezintă simptome. Manifestările pot fi diverse: de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile dezvoltă simptome severe de boală. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune. Simptomele pot persistă pe perioada mai multor săptămâni. Efectele neurologice pot fi permanente”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de socializare.
Virusul este specific regiunilor tropicale și temperate. Pe continentul european virusul West Nile a fost adus de păsările migratoare infectate în Africa. Principala cale de transmitere la om este înțepătura de țânțari. Transfuziile pot fi o sursă de infecție. Ana POP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau