Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 2 aprilie 1917 GALERIE FOTO
Dimensiune font:
NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 2 aprilie 1917 ştiri din ţară şi din lume. Primul Război Mondial era în plină desfăşurare.
Domnul Dimitrie Grecianu, ministrul lucrărilor publice, s-a reîntors ieri după-amiază de la Reni, unde a inspectat diferite lucrări. Domnia sa s-a dus imediat ce a sosit la Ministerul lucrărilor publice, unde, după cum am anunţat în numărul nostru de ieri, a avut loc un incendiu care a consumat o parte din clădirea acestui Minister. Parte din hârtiile Ministerului au fost salvate.
Ordonanţa cu chiriile a stârnit nu puţine procese între proprietari şi locatari. Cel mai curios proces este cel provocat de proprietarul unui imobil din strada Sărăriei care a avut nenorocul să dea de o chiriaşă, care fără a-şi da calitatea, i-a făcut zile amare proprietarului. Procesul intentat de proprietar contra locatarului va dezveli una din paginile de moravuri care nu încadrează cu situaţia pe care o are.
Presa germană şi bătălia din Artois: Ofensiva engleză în Artois este viu comentată de către presa germană care mărturiseşte în general că trupele Kaizerului au trebuit să cedeze sub presiunea armatelor britanice. „Gazeta de Voss” scrie: „Retragerea noastră pare a se fi terminat”.
Ziarul „Petit Parisien” anunţă oficial din Washington sosirea acolo a unei misiuni franco-engleză menită să stabilească bazele cooperării Statelor Unite în război.
Corespondentul din Washington al ziarului „Mornin Post” telegrafiază că pregătirile Statelor Unite în ceea ce priveşte fabricarea muniţiilor au tendinţa de a transforma America într-o imensă uzină de muniţii. Cantitatea de muniţii fabricată de Statele Unite în ultimii doi ani este infim de mică în proporţie cu cantitatea de muniţii pe care ar putea s-o facă şi America utilizând în această direcţie toate energiile ei. Germanii în ignoranţa lor au afirmat că intrarea în război a Americii ar putea să le fie de folos, deoarece ar împiedica furnizarea de muniţii aliaţilor. Ei pretindeau că fabricile Krupp sunt fără rival în toată lumea. Totuşi, societatea „Bethlehen Stuel Wortes” din New York produce zilnic o cantitate îndoită de muniţii decât fabricile Krupp şi întrebuinţează un număr mult mai mare de lucrători. În afară de această uzină, mai sunt azi în America alte mii de fabrici care nu fabrică decât muniţii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau