Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 26 martie 1917 GALERIE FOTO
Dimensiune font:
NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 26 martie 1917 ştiri din ţară şi din lume. Primul Război Mondial era în plină desfăşurare.
Comitetul Cercului didactic se întruneşte astă seară la orele 7 pentru a discuta chestiuni curente.
Fiecare membru a cercului didactic a primit o carte permanentă de membru pentru a fi înlesnit în aprovizionările Federale ale băncilor populare.
Pe întregul front, de la Dorna-Vatra şi până la Marea Neagră, situaţiunea este neschimbată. Cercetaşii ruşi susţinuţi de o companie au pătruns în tranşeele inamice dintre văile Slănicului şi Oituzului şi le-au menţinut cu toate contraatacurile inamice. (...)
Domnul Toma fost prim-ajutor de primar s-a prezentat luni la cercul didactic şi a mulţumit profesorilor de concursul dat administraţiei comune. Domnul Toma a fost ales membru de onoare a cercului didactic.
Informaţii oficiale din Washington confirmă că autorităţile americane au luat toate măsurile de supraveghere pentru a preveni orice evadare în porturile americane a vaselor germane sechestrate. O mare animaţie domneşte în cercurile oficiale, mai multe conferinţe au avut loc între preşedinte şi diferite personalităţi civile şi militare.
Declaraţiile infirmierilor şi a greu răniţilor repatriaţi, scrisorile prizonierilor internaţi în Suedia, ultimele ştiri ale delegaţilor ambasadei Spaniei, au permis autorităţilor competente franceze să stabilească un raport asupra situaţiei prizonierilor francezi în Germania, în cursul ultimelor luni. Iată partea din acest raport care priveşte pedepsele în curs în câmpul prizonierilor. Ele sunt următoarele: Închisoarea în celulă cu pâine şi apă timp de 15 zile. Se semnalează că la Stutgard celulele sunt în fiecare zi pline. Pedeapsa stâlpului ea a dispărut în primele luni ale anului 1916, dar a fost menţinută în câteva părţi, în câmpul de pedeapsă a fost aplicată cu exagerări necrezute de cruzime. Astfel, pacientul era aşezat cu capul gol, la amiază, cu faţa spre soare, cu un fir de fier fixat, a căror vârfuri ascuţite îi intrau în bărbie. Pedeapsa biciului: Omul trebuie să se ţină timp de o oră în vârful picioarelor, cu genunchii despărţiţi, cu braţele ridicate orizontal şi paralel; când cedează oboselii, supus din nou aceloraşi chinuri prin lovituri de bici. Pedeapsa închisorii (...)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau