Reclamaţiile trăsnite ale moldovenilor
Dimensiune font:
În 2014, s-au primit sesizări legate de biserică, satanişti, ouă furate din cuibar şi o soacră murdară * majoritatea plângerilor nu pot fi rezolvate de comisarii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor
Comisarii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului primesc aproape zilnic reclamaţii. Dacă unele plângeri sunt întemeiate, foarte mult sunt mai mult decât hazlii, sunt aproape stranii.
Biserica reclamată de două ori
Pentru prima dată în 25 de ani, la Botoşani, feţele bisericeşti au fost reclamate la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC). Un preot de la o biserică din centrul oraşului a fost pârât că slujba este difuzată la volum maxim în boxele exterioare şi că locatarii din jur sunt deranjaţi. Un alt preot a fost reclamat că face “învârteli” cu lumânările de ceară de la pangar. „Botoşăneanul a spus că preotul refoloseşte lumânările, dar cantitatea de ceară este mai mică decât cea prevăzută şi, mai ales, pentru preţul cerut la pangar”, a spus Mirel Rogalschi, şeful OJPC.
Soacra murdară reclamată de ginere
Cea mai ciudată reclamaţie primită de comisarii de la OJPC Botoşani a venit din partea unui bărbat din mediul rural, care s-a plâns că mama soţiei lui este murdară şi riscă să-l îmbolnăvească. „Omul a precizat că femeia nu se spală pe mâini, nu-şi face igiena şi nici nu spală ugerul când mulge vaca. Botoşăneanul a spus clar că laptele este murdar şi din cauza soacrei se poate îmbolnăvi”, a spus Rogalschi. Dacă în cazul preoţilor, comisarii de la OJPC au apelat la Protopopiatul Botoşani, la bărbatul cu soacra murdară nu au putut decât să înregistreze plângerea.
Vecini satanişti şi mâncare gătită de necunoscuţi
Pe adresa OJPC Suceava au ajuns, în 2014, aproape 1.500 de reclamaţii. Spre exemplu o femeie a depus o reclamaţie cum că în apartamentul vecin funcţionează un bordel pe care îl frecventează şi soţul ei, în timp ce alta a reclamat o vecină ce îi îmbată soţul, după care acesta se întoarce acasă şi o bate. O altă reclamaţie spunea că în apartamentul vecin locuiesc satanişti. O femeia s-a plâns că i se fură ouăle din cuibar şi că găseşte pe aragaz mâncare gătită. Alţi suceveni au reclamat faptul că la o firmă de pompe funebre au fost prestate servicii funerare (spălare, îmbălsămare, îmbrăcare) de către personal necalificat. Un cetăţean a reclamat că deşi a comandat la o firmă de construcţii un loc de veci cu 2 locuri, constructorul i-a făcut unul cu 3 locuri.
Leşinuri pe stradă din cauza vrăjilor
Reclamaţii haioase ajung şi la Poliţie. La Vaslui, cele mai frecvente au fost împotriva vecinilor. Astfel, un vasluian s-a plâns că „vecinii intră în casă şi toarnă praf pe jos şi droguri în apă”, iar un altul a anunţat la 112 că „Vecinii au introdus o ţeavă în locuinţă şi mă asfixiază cu gaz”. O altă femeie s-a plâns că împotriva sa se fac vrăji: „Din cauza vrăjilor făcute, eu leşin pe stradă”. După cum se vede, imaginaţia moldovenilor este foarte bogată, la fel şi spaimele şi poate traumele care o întreţin. Singura soluţie pe care o pot oferi angajaţii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor este vorba bună şi încrederea că lucrurile vor intra pe un făgaş normal.
Brandingul personal este esenţial în afaceri
Lucia HACMAN
„A venit un consumator, care ne-a spus că vrea să depună o plângere împotriva soacrei” – Mirel Rogalschi, directorul OPC Botoşani
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau