Record de turişti în Bucovina
Dimensiune font:
Toate structurile de cazare din zona de munte sunt pline ochi, lucru care nu s-a mai întâmplat de mulţi ani * hotelierii au rezervări până pe 20 septembrie * oaspeţii care aleg o vacanţă în nordul ţării pot vizita mănăstirile incluse în patrimoniul UNESCO, pot participa la festivaluri, pot gusta din bucatele tradiţionale şi pot merge în drumeţii pe Rarău
Bucovina este Raiul turiştilor în această vară. Mai toate pensiunile de top, din zona de munte a judeţului au fost ocupate la capacitate maximă în lunile iulie şi august.
Aurelia Badale, preşedintele Asociaţiei de Turism „Vama – Bucovina”, din care fac parte 22 de structuri de cazare, a declarat că vara care se va încheia în curând a fost cea mai bună din ultimii cinci ani pentru hotelieri. Ea a precizat că „minunea” s-a întâmplat contrar tuturor previziunilor pe care le-a făcut. „Crăciunul a fost cum a fost, nu am avut plin nici la Paşte, dar în schimb, în lunile iulie şi august ne-a mers foarte bine. Este cea mai bună vară din ultimii cinci ani. Avem rezervări până pe 20 septembrie”, ne-a spus Badale. Preşedintele asociaţiei a spus că spre deosebire a anii anteriori, în zona de munte a Bucovinei au venit foarte mulţi turişti străini. Printre ei, polonezi, germani, belgieni, francezi şi englezi. Au fost şi români de la Călăraşi şi Constanţa. „Mulţi dintre ei au venit echipaţi pentru drumeţii. Au parcurs traseele pe jos sau cu bicicleta. Au fost pe Rarău, la Putna şi Suceviţa”, a spus Aurelia Badale.
Fără sprijin de la Consiliul Judeţean
Aurelia Badale a precizat că turiştii care vin în Bucovina au ce să vadă şi ce să facă şi le promite tuturor celor care vor să viziteze zona că nu se vor plictisi. Turiştii au ocazia să vadă salba de mănăstiri aflate în patrimoniul UNESCO -- Arbore, Humor, Moldoviţa, Probota, Voroneţ, Suceveiţa, Suceava şi Pătrăuţi. Pot să viziteze cele două muzee ale ouălor încondeiate, care se află la Vama şi la Moldoviţa sau Muzeul Lemnului de la Câmpulung Moldovenesc, care este unic în România.
Printre altele, amatorii de senzaţii tari pot să meargă la Vatra Dornei, unde se practică sporturi extreme precum river rafting, sau să înoate în piscinele acoperite sau descoperite de la Gura Humorului.
Turiştii care vor să se distreze o pot face la festivalurile organizate de autorităţile locale. Problema este că petrecerile câmpeneşti organizate de Consiliul Judeţean Suceava sunt tot mai puţine şi mai slab organizate. De altfel, parteneriatul pe care-l aveau asociaţiile de turism din Bucovina cu Consiliul Judeţean pe partea de agrement nu a funcţionat prea bine în acest an. Acest lucru a fost recunoscut şi de Aurelia Badale, care a precizat, pe 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, i-a îndemnat pe turiştii de la munte să vină în municipiul Suceava ca să viziteze cetatea lui Ştefan cel Mare. „Au venit înapoi foarte dezamăgiţi şi ne-au spus că cetatea era închisă. În curtea interioară nu s-a putut intra. Din păcate, noi promovăm cetatea închisă”, a spus Badale. Între timp, la cetate a fost pus la punct un program pentru publicul larg.
Citeşte şi: Transferurile ilegale ale liceenilor suceveni au fost anulate
Oana ŞLEMCO
O noapte de cazare la Vama, cu mic dejun inclus, costă între 150 şi 180 de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau