Referendum pentru renunţarea la ApaVital
Dimensiune font:
* liberalii din Consiliul Local Paşcani încearcă, din nou, organizarea unui referendum pentru renunţarea municipiului la serviciile operatorului ApaVital şi retragerea din ARSACIS * decizia va fi luată joi, 6 octombrie, dacă va exista cvorumul necesar pentru constituirea şedinţei publice extraordinare * pe ordinea de zi se află alte două proiecte ce privesc identificarea, inventarierea şi expertiza tehnică a construcţiilor vulnerabile la seism şi problema vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Paşcani
Se încing spiritele la Paşcani între administraţia locală şi SC ApaVital SA. Liberalii din Consiliul Local Paşcani solicită, pentru a doua oară, organizarea unui referendum local pentru consultarea cetăţenilor în legătură cu renunţarea la serviciile operatorului SC ApaVital SA şi retragerea din Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă – Canal Iaşi (ARSACIS). Subiectul va fi dezbătut în şedinţa extraordinară programată pentru ziua de joi, 6 octombrie. În cazul în care cvorumul va fi împlinit şi proiectul va trece de votul consilierilor, păşcănenii vor fi chemaţi să voteze, în ziua de 11 noiembrie, dacă sunt de acord sau nu cu renunţarea Municipiului Paşcani la serviciile ApaVital şi retragerea din ARSACIS. „Având în vedere situaţia aparte în care se află mulţi păşcăneni cu privire la serviciile de apă şi canalizare, scopul acestui proiect de hotărâre vizează stabilirea gradului de mulţumire a locuitorilor municipiului Paşcani cu privire la acest serviciu. Ce doresc în continuare cetăţenii din Municipiul Paşcani în legătură cu serviciul de apă şi canalizare? Este întrebarea la care nu pot răspunde decât cetăţenii municipiului, aleşii locali având obligaţia de a utiliza cel mai important mijloc legal de consultare publică, respectiv referendumul”, au motivat iniţiatorii proiectului.
Marea supărare: debranşările colective
Liberalii din Consiliul Local Paşcani spun că operatorul de apă a încălcat prevederile hotărârii consiliului local semnat în iunie 2015 şi că ApaVital ar fi efectuat debranşări colective în care victime au căzut şi cei cu plata la zi. „După semnarea contractului de delegare, Apavital a început să întocmească contracte de prestări servicii cu persoane fizice şi cu cele juridice din Paşcani. O problemă majoră întâlnită la întocmirea acestor contracte a constituit-o faptul că o mare parte din cetăţenii municipiului, proprietari şi locatari ai apartamentelor din blocuri nu sunt organzaţi în asociaţii de proprietari, iar Apavital nu s-a implicat în găsirea soluţiilor pentru încheierea de contracte şi convenţii individuale în Paşcani decât la modul aparent, fără a iniţia demersuri clare, ba mai mult, au continuat debranşările colective astfel încât cetăţenilor de bună credinţă le sunt grav încălcate drepturile, aceştia având parte de acelaşi tratament din partea operatorului ca şi cetăţenii răuplatnici”, au precizat consilierii locali PNL. Iniţiatorii proiectului mai motivează că ApaVital nu recunoaşte redevenţa stabilită prin HCL nr. 88/30.06.2015, motiv pentru care UAT Paşcani trebuie să suporte din bugetul local diferenţa dintre redevenţa redevenţa recunoscută şi plătită de ApaVital şi rata împrumutului garantat de Banca Europeană de Investiţii.
Licitaţie nouă pentru drumul furat de la Ţibăneşti
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau