Românii mănâncă mai puţine grătare decât europenii
Dimensiune font:
Consumul mediu lunar a fost, în 2016, de 3,39 kg carne/persoană
Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din ţările dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,39 kilograme, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres. „În 2016, consumul mediu lunar de carne proaspătă a fost de 3,39 kg/persoană, în uşoară creştere faţă de anul 2015. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,51 kg/persoană lunar, în creştere faţă de anul anterior cu 0,02 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 54,2 kg/persoană”, se arată în document.
Pâinea, aliment de bază
Potrivit acestuia, gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoană lunar carne proaspătă, respectiv 6,53 kg/persoană lunar carne proaspătă şi preparate din carne). Pâinea şi produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării analizate. „Pe ansamblul gospodăriilor, în anul 2016, consumul mediu lunar a fost de 8,24 kg/persoană (8,38 kg/persoană în anul 2015), însemnând anual 98,9 kg/persoană (100,6 kg/persoană în 2015)”, informează INS.
Clara DIMA
Consumul de carne şi preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din ţările dezvoltate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau