Scandal la Erbiceni pe tema căminului cultural
Dimensiune font:
Doi primari aruncă vina de la unul la altul pentru lipsa unui cămin cultural în comună.
Lipsa unui Cămin Cultural în comuna Erbiceni este motiv de râcă între actualul primar Ionel Lungu şi fostul primar, Constantin Ivan. „Nu putem să desfăşurăm niciun fel de activitate artistică, aşa cum se întâmplă în celelalte comune, deoarece noi nu avem un spaţiu alocat pentru aşa ceva”, a declarat Ionel Lungu, actualul primar al comunei. Potrivit acestuia, de-a lungul timpului au fost proiecte prin care puteau fi accesate fonduri pentru reabilitarea unui astfel de aşezământ, dar nu s-a putut din cauză că fostul cămin a dispărut cu totul, fiind demolat la ordinele vechiului primar. „Am încercat să accesez fonduri printr-un program de reabilitare, dar ce să le arat membrilor comisiei? Un geam dacă aveam şi un perete, aveam de ce să mă agăţ pentru a primi finanţare”, a punctat Lungu.
Demolare fără autorizaţie
Mai grav este că actualul primar al comunei Erbiceni, Ionel Lungu, acuză fosta conducere că a dat ordin de demolare fără a avea autorizaţie însă pentru acest proces. „Nici nu ştiu dacă s-a obţinut un aviz pentru demolarea acelei construcţii, dat fiind că el a făcut ce a vrut în perioada în care a fost primar”, declarat Ionel Lungu.
Contactat pe reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, fostul primar al comunei Erbiceni, Constantin Ivan, susţine că toate reclamaţiile la adresa lui sunt nefondate. „Fostul cămin cultural era într-o stare avansată de degradare, iar curtea acestuia se transformase în gârlă pentru raţe şi gâşte, fiind un teren mlăştinos”, a povestit fostul primar Ivan. Potrivit acestuia, pentru demolarea imobilului care deservea pe post de cămin cultural s-a cerut acordul consilierilor locali, obţinându-se astfel aprobarea acestora. „Eu nu am dărâmat căminul şi am abandonat proiectul. Am realizat un studiu de fezabilitate pentru realizarea unei clădiri noi, studiu care a rămas la Primărie după plecarea mea”, a conchis Constantin Ivan.
Se caută şi azi soluţii
Cu sau fără studiu, cert este că nici în ziua de astăzi în comună nu există cămin cultural. Cu toate acestea, pentru construcţia unui aşezământ dedicat activităţilor comunale s-a depus un proiect la Centrul Naţional de Investiţii, pentru care se aşteaptă avizul şi posibila finanţare.
Anca BURNICHE
8.000.000 de lei
Aceasta este suma de care autorităţile au nevoie pentru construirea unui nou cămin cultural.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau