Scandalul de la Şcoala „Sfânta Maria” s-a stins
Dimensiune font:
Din septembrie, elevii de la clasa pregătitoare şi clasa a V-a, care se vor desfiinţa, vor învăţa la Şcoala Generală nr 13 * părinţii au condiţionat transferul de integrarea în clase a tuturor micuţilor * la Şcoala „Sfânta Maria” învaţă copii cu probleme speciale, proveniţi din familii sărmane
Nemulţumirile apărute la Şcoala „Sfânta Maria” după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a anunţat că va desfiinţa clasa zero şi clasa a V-a din motive economice au fost edificate ieri, în urma unei noi runde de discuţii între părinţi şi oficialii administraţiei locale. S-a convenit ca, în anul şcolar viitor, cele două clase să funcţioneze la Şcoala 13, cu singura condiţie ca în clasa a V-a să se regăsească toţi copiii care sunt acum în clasa a IV-a la Şcoala „Sfânta Maria”.
Conflict rezolvat
La întâlnirea de ieri, care a avut loc la Primărie, au participat Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dragoş Cristea, inspector şcolar general adjunct, viceprimarii Cosmin Andrei şi Marius Buliga şi câţiva părinţi.
„Încercăm să găsim soluţii comune. Cred că inspectoratul are în mână situaţia materială şi trebuie să găsească soluţii împreună cu primăria, cu părinţii. Trebuie luate în calcul toate situaţiile -- şi cele ale copiilor cu cerinţe educative speciale şi ale celorlalţi”, a spus Dan Pălimariu, unul dintre părinţi.
Mihaela Huncă a spus că nu se poate vorbi, la această dată, de desfiinţarea Şcolii „Sfânta Maria”. „Cele două clase vor funcţiona la Şcoala nr.13 şi copiii nu vor fi împărţiţi în altă clasă. Aceasta este soluţia. Unitatea de învăţământ va funcţiona fără cele două clase”, a declarat Mihaela Huncă.
„Consider acest conflict rezolvat. Le-am transmis părinţilor toată deschiderea de a mă implica şi pe parcursul anului şcolar în rezolvarea problemelor care pot interveni”, a precizat şi viceprimarul Cosmin Andrei.
Reamintim că un grup de părinţi s-a plâns atât Prefecturii, cât şi Primăriei. Oamenii au discutat iniţial cu viceprimarul Cosmin Andrei şi i-au cerut sprijinul pentru ca municipalitatea să intervină la ISJ şi să respingă decizia de reorganizare a şcolii. Proiectul are la baza considerente economice, însă unitatea de învăţământ se adresează familiilor nevoiaşe şi elevilor cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES). În prezent, în clasa a IV-a sunt 14 elevi, care vor fi transferaţi la Şcoala nr. 13, potrivit planului de reorganizare, care prevede şi eliminarea clasei zero.
Revoltă la Şcoala „Sfânta Maria”
Alina CALINIUC
„Legislativ, conform normativelor şi neîncadrării în buget, trebuie să luăm anumite măsuri şi au fost luate la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani” – şeful ISJ, Mihaela Huncă
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau