Se deschide prima fabrică de cafea din Moldova
Dimensiune font:
Investiţia depăşeşte un milion de euro * în România aceasta este a doua fabrică din ţară, ca mărime, după cea din Bucureşti * un astfel de centru este şi la Cluj, dar are o capacitate la jumătate faţă de cel din Regiunea de Nord-Est
Prima fabrică de cafea din Regiunea Nord-Est începe să prindă contur în Bacău. Cei care au avut această iniţiativă sunt doi tineri întreprinzători - Dan Răzvan, unul dintre acţionarii cunoscutului grup de firme Licurici din Oneşti, şi Vasile Răzvan, din Constanţa. Unitatea din Bacău va fi cunoscută sub numele de „Mr. Tosh Caffé” şi va putea produce trei tone de cafea pe zi, într-un singur schimb, începând de anul viitor.
Din producţia lunară, de circa 60 de tone de cafea, în jur de 40 de tone vor fi destinate zonei de retail, diferenţa fiind programată să ajungă pe canalele de vending (acele automate de cafea prezente peste tot locul) şi în reţeaua HORECA (hoteluri, restaurante şi cafenele), produsul urmând a fi valorificat sub denumirea de Bru Urban Coffé.
Cafeaua prăjită şi ambalată în Bacău este de tip arabica, de foarte bună calitate (a primit un punctaj între 82 şi 84 de puncte, din maximum 94 posibil) şi provine direct din plantaţiile ecologice din Brazilia. „Produsul nostru se va numi «Caffe Del Sol» şi va fi cafeaua românilor, pentru că este un brand făcut de români, născut din pasiune şi din dragostea pentru cafea. Nu se va vinde în Bulgaria, în Ungaria sau în orice altă ţară, cum fac alţii, ci doar la noi. Noi nu suntem multinaţională, nu urmărim profitul cu precădere, ci vrem să oferim românilor posibilitatea de a consuma un alt fel de cafea decât asta neagră, arsă, de peste tot: o cafea sănătoasă”, a spus Dan Răzvan.
Sprijin de la campionul naţional la prăjit cafea.
Cafeaua băcăuană va ajunge pe piaţă sub formă măcinată, în pachete de 100, 250 şi 500 de grame. Acţionarii mai spun că vor fi singurii producători care vor imprima data prăjirii pe ambalaj, ceea ce înseamnă că, de la data prăjirii, produsul va pleca spre distribuţie în maximum 72 de ore, din care 48 de ore înseamnă procesul tehnologic. Proprietarii fabricii au solicitat serviciile campionului mondial la prăjit cafea, românul Alexandru Niculae. Acesta va avea un contract pe un an de zile, timp în care va monitoriza, într-un mod profesionist, modul în care va fi prăjită cafeaua, îi va învăţa pe angajaţii fabricii cum să folosească utilajul de prăjit şi va crea profilul, reţeta brandului băcăuan.
Pentru început, la fabrică vor lucra doar şase persoane, în condiţiile utilizării unei tehnologii ultraperformante care reduce mult intervenţia umană. În planurile proprietarilor fabricii intră şi înfiinţarea, peste un an, a unui lanţ propriu de cafenele, purtând tot numele de Mr. Tosh Caffé. Până acum, investiţia depăşeşte un milion de euro. În România aceasta este a doua fabrică din ţară, ca mărime, după cea din Bucureşti, şi cea de la Cluj, care însă este la jumătatea capacităţii de producţie a fabricii băcăuane.
Florin CRĂCIUN
„Vrem să oferim românilor posibilitatea de a consuma un alt fel de cafea decât asta neagră, arsă, de peste tot: o cafea sănătoasă!” - Dan Răzvan
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau