Seceta prelungită face vinul mai aromat
Dimensiune font:
Vinul de anul acesta va fi mai aromat, susţin viticultorii. Seceta a făcut strugurii să se coacă mai repede, iar culesul a început în unele zone din judeţ cu o jumătate de lună mai devreme decât de obicei. Producţia se anunţă însă cu 20-30 de procente mai mică decât anul trecut, însă acest lucru va fi compensate de calitatea crescută a vinului
„Anul acesta s-a început mai devreme, din cauza temperaturilor ridicate, dar strugurii sunt foarte buni, sunt gustoşi, numai buni pentru vin”, spune viticultorul Marin Ropotă. În timp ce alţii producători agricoli se plâng de secetă, viticultorii văd partea plină a paharului. Seceta a ajutat strugurii albi să fie mai dulci, în timp ce canicula i-a făcut mai parfumaţi pe cei roşii. „Temperaturile ridicate îi oferă vinului o culoare mai puternică, scad nivelul de zahăr, iar astfel vinul va fi mai aromat”, mai spune viticultorul.
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau