Spitalul Judeţean dă în judecată Casa de Asigurări
Dimensiune font:
Unitatea sanitară vrea să recupereze peste 11 milioane de lei * suma reprezintă plata serviciilor medicale realizate peste valoarea contractelor din anii 2013 şi 2014 * măsura a fost luată în urma unui control al Ministerului Sănătăţii
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui va acţiona în instanţă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru a recupera suma de peste 11 milioane de lei, reprezentând plata serviciilor medicale realizate peste valoarea contractelor din anii 2013 şi 2014. Solicitarea acestei plăţi este stipulată ca măsură în urma unui control efectuat de Ministerul Sănătăţii la unitatea sanitară vasluiană, în caz de refuz la plată menţionându-se posibilitatea spitalului de a întreprinde acţiune în instanţa de judecată. „Am primit deja decizie de la CJAS prin care ni se respinge solicitarea. Probabil va trebui să mergem în instanţă. Acestea sunt procedurile”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Control ministerial la spital
Controlul efectuat de minister a vizat verificarea modului de primire, consultare şi tratare a pacienţilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, din Secţia Obstetrică Ginecologie, în perioada 1 ianuarie 2014- 1 martie 2015, verificarea modului de completare a fişelor medicale ale pacienţilor din cadrul spitalului, inclusiv din punctul de vedere al decontării cheltuielilor de către CNAS, verificarea modului de utilizare a fondurilor alocate Programului TBC în anii 2014 şi 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate validate şi invalidate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, de la 1 ianuarie 2013, până în prezent,verificarea respectări prevederilor legale în legătură cu achiziţiile publice de la 1 ianuarie 2014, până în prezent şi alte aspecte considerate relevante. „Au fost cerute o serie de documente, foi de observaţie, tot ce înseamnă partea financiar-contabilă, achiziţii, resurse umane, plata arieratelor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Citeşte şi: O mamă a fost alungată de medic
Măsuri pentru unitatea sanitară
Ministerul Sănătăţii a trasat 14 măsuri, cele mai multe, în număr de 8 se referă la partea de instruire a personalului, în special medici, cu privire la modul de completare a tuturor documentelor medicale. Celelalte măsuri sunt legate de partea materială.
O altă măsură este analiza în Comitetul Director a cazurilor care au fost invalidate de Şcoala Naţională de Management Sanitar în anii 2013 şi 2014. În acest sens, au fost cerute de pe secţii toate foile de observaţii şi s-a constatat că cele mai multe dintre cazurile invalidate sunt din cauza lipsei codurilor numerice personale ale pacienţilor, pentru că au fost reinternaţi în mai puţin de 48 de ore, dar aceste cazuri erau urgenţe.
Tudor IFRIM
„La achiziţiile publice, am avut o singură observaţie, în legătură cu modul în care medicii şefi de secţie sau asistentele şefe întocmesc referatele de necesitate, pentru că ele trebuie să cuprindă mai multe date, conform unor norme în vigoare” - Ana Rinder, managerul SJU Vaslui
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau