Stafilococul auriu, în mâncarea de la Universitate
Dimensiune font:
Două femei, mamă şi fiică, au ajuns la spital, după ce au mâncat în restaurantul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava * specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au demarat o anchetă * medicii spun că în mâncarea servită studenţilor, dar şi pe unele dintre tacâmuri a fost depistat stafilococul auriu * vinovată este o bucătăreasă care a primit o amendă de 800 de lei
Cele două femei, mamă şi fiică, au mâncat la cantină pe 1 octombrie. În aceeaşi zi li s-a făcut rău şi au fost internate în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Imediat, specialiştii de la DSP au demarat o anchetă. Au fost prelevate probe din alimente şi de pe mâinile unor bucătărese. În urma testelor, a fost depistat stafilococul auriu în o parte dintre produsele servite studenţilor. „Femeile au ajuns la spital pe 1 octombrie şi noi am prelevat probele pe 2”, ne-a declarat Ludovic Abiţei, directorul DSP. În ziua în care cele două femei au ajuns la spital, la restaurantul universităţii au mâncat peste 900 de oameni. Cu toate acestea, conducerea DSP a considerat că situaţia nu impune închiderea restaurantului. Totuşi, vinovatul a fost găsit, fiind una dintre bucătărese care a fost depistată ca fiind purtătoare de stafilococ auriu. Asta înseamnă că femeia nu s-a spălat suficient de bine pe mâini, înainte să pună mâna pe mâncare. Directorul DSP susţine că specialiştii instituţiei de sănătate publică au controlat restaurantul Universităţii înainte de debutul anului academic şi nu au depistat nereguli.
Oana ŞLEMCO
„Bucătăreasa nu s-a spălat pe mâini. Nu a respectat regulile de igienă şi a fost amendată cu 800 de lei” - Ludovic Abiţei, directorul DSP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau