Subprefectul Abalaşi: „La primărie s-a dat dovadă de amatorism”
Dimensiune font:
Declaraţia subprefectului vine în contextul eşecului înregistrat de municipiul Iaşi în cursa pentru Capitală Culturală Europeană * mesajul este adresat direct angajaţilor din Primărie care s-au ocupat de candidatură
Eşecului Iaşului în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii această a fost dezbătut şi în cadrul analizei de raport a Comisiei de Dialog Social pe anul 2015, în care s-au prezentat puncte tari şi punte slabe rezultate din întâlnirile lunare ale membrilor. „O spun, nu în calitate de subprefect, ci în calitate de ieşean, că la primărie s-a dat dovadă de amatorism, iar ieşenii vor avea un cuvânt de spus la urnele de vot. De fiecare dată, la fiecare şedinţă a comitetului, am trimis invitaţii către Primăria Municipiului Iaşi, dar nu a venit nimeni din partea lor să audă ce vorbim aici. De multe ori sunt probleme care le pot rezolva şi ei”, a declarat Bogdan Abalaşi. Subprefectul a punctat şi pe faptul că parlamentarii nu-şi arată interesul pentru astfel de şedinţe, cu câteva excepţii. „La capitolul puncte slabe, în cadrul analizei SWOT am notat lipsa de prezenţă a parlamentarilor. Avem un număr de 25 de parlamentari ieşeni şi doar câţiva ajung la întâlnirile noastre, cu toate că le-am mutat în zilele de vineri”, a mai spus subprefectul. În plus, membrii comisiei au avut şi alte motive de nemulţumire la adresa guvernanţilor, după circul cu autostrada Iaşi – Târgu Mureş, legea care limitează numărul câinilor la stână şi pensiile speciale. „Nu este normal să discutăm de salarii minime când parlamentarii îşi dau pensii speciale. În plus, este o ruşine pentru Iaşi că a fost depăşit de Baia Mare în cursa pentru capitală culturală europeană” a spus Neculai Viţelaru, preşedintele Federaţiei Regionale a Patronatelor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Regiunea Nord-Est.
Analiza comisiei: puncte tari şi punte slabe
În cadrul analizei SWOT realizată de subprefectul Bogdan Abalaşi, au fost notate o serie de punte tari şi puncte slabe descoperite de-a lungul acestui an. La capitolul puncte slabe s-au evidenţiat lipsa feedback-ului de la minister pentru observaţiile şi propunerile transmise şi inexistenţa unui mecanism eficient de consultare la nivel central, reprezentat de ministere, şi cel local iar ca ameninţări, au fost notate schimbările politice şi scăderea vocii dialogului social odată cu desfiinţarea postului de ministru delegat pentru dialog social. La puncte tari, s-au observat gradul de reprezentativitate a sindicatelor şi patronatelor în cadrul comisiei, rata de participare a partenerilor la şedinţe, diversitatea temelor abordate, implicarea şi interesul manifestat faţă de dialog al partenerilor. „Pentru anul 2016 ne propunem creşterea vizibilităţii comisiei prin intermediul paginii special create pe site-ul Instituţiei Prefectului, invitarea secretarului de stat pentru dialog social, participarea la dezbaterile naţionale şi urmărirea propunerilor înaintate ministerelor. Este posibil ca, de la anul, să înfiinţăm o comisie de dialog civic”, a încheiat Abalaşi.
Vezi și Aeroportul din Iaşi a devenit independent financiar
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau