Tineri defavorizați din Neamţ instruiți de stiliști din toată lumea
Dimensiune font:
25 de tineri din centrele de plasament din Neamț sau care se află în plasament familial ori la asistenții maternali profesioniști, au fost inițiați în meseria de stilist-coafor; cursurile practice au fost susținute de 11 mentori din Marea Britanie, Germania, Elveția, Finlanda, Olanda, Noua Zeelandă și Suedia
Tinerii au fost incluși în proiectul „Învăț, Știu, Pot!“ derulat de reprezentanța UNICEF România și Wella Proffesionals în parteneriat cu DGASPC Neamț. Proiectul, aflat la a doua ediție, a demarat în luna martie a acestui an și se va încheia în decembrie, fiind organizat inițial de UNICEF doar pentru un an, respectiv 2014. Însă, având în vedere rezultatele deosebite ale tinerilor și colaborarea foarte bună cu reprezentanții DGASC Neamț, s-a decis reluarea proiectului. Anul acesta, au fost incluși în proiect 25 de tineri, din centrele de plasament sau din sistemul de protecție socială, scopul fiind instruirea lor pentru a se forma în meseria de stilist-coafor. Cursul, cu o durată de 720 de ore, are componente teoretice și practice. Una dintre cele mai importante perioade de practică este mentoratul, activitate în cadrul căreia tinerii învață de la stiliști din toată lumea cele mai noi și moderne tehnici de coafură. Perioada de mentorat din acest an s-a derulat în perioada 23 august – 4 septembrie, când au fost prezenți în Neamț doi reprezentanți ai Wella Proffesionals, din Elveția și Surinam, doi reprezentanți ai UNICEF Londra precum și trei reprezentanți ai UNICEF România. Timp de două săptămâni, mentorii i-au învățat pe tinerii nemțeni, tehnicile necesare pentru a deveni buni stiliști. La finalul perioadei de mentorat tinerii nemțeni au făcut demonstrații practice, iar mentorii i-au răsplătit cu diplome și daruri. „Colaborarea cu UNICEF a început acum 4 ani și toate proiectele derulate au adus o șansă în plus copiilor și familiilor acestora. Proiectul „Învăț, Știu, Pot!“ este un exemplu clar al profesionalismului și devotamentului tuturor celor implicați. Mulțumim reprezentanților UNICEF și Wella care au susținut încă o sesiune de mentorat. Suntem recunoscători în mod special mentorilor, pentru faptul că au dăruit din timpul și experiența lor extraordinară unor tineri aflați la început de drum, deschizându-le astfel calea spre succes“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.
CIteşte şi: Maia Todiriţe, o nouă speranţă a tenisului românesc
Ingrid CIOFOAIA
Proiectul va continua cu pregătirea practică și teoretică a tinerilor, iar la final aceștia vor susține un examen. După absolvire ei vor primi diplome recunoscute pe piața muncii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau