Vasile Astărăstoae a câştigat procesul incompatibilităţii
Dimensiune font:
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, Vasile Astărăstoae, a câştigat o bătălie cu inspectorii de integritate.
Reamintim că ANI l-a acuzat că s-ar afla în stare de incompatibilitate, pentru că ocupa şi funcţia de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi membru în Comisia Superioară de Medicină Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.
A contrazis ANI în instanţă
Vasile Astărăstoae a cerut în instanţă anularea raportului ANI, susţinând că doar cu şefia IML, la care de altfel a şi renunţat, era o problemă. „În ce priveşte pretinsa incompatibilitate cu funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, consider că nu există nicio incompatibilitate între acestea şi funcţia de rector. Chiar dacă textul de lege este vag şi ambiguu, în mod cert nu se poate afirma că sintagma funcţii de conducere se aplică unor organisme neguvernamentale, nonprofit, asociaţii profesionale”, a spus rectorul.
Procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Braşov, iar acum, judecătorii i-au admis acţiunea şi au anulat raportul ANI, care însă poate face recurs. Totuşi, rectorul UMF mai are alte probleme, fiind judecat în două dosare penale. Unul priveşte mânării la un proiect pentru platforma de e-learning, iar în altul e acuzat de conflict de interese, pentru că s-a angajat singur, la alt proiect european, plătindu-şi mai bine de 9.000 de lei/lună. Ştefana CZELLER
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau