Verificări la staţiile de deşeuri din judeţ
Dimensiune font:
Oficiali ai Consiliului Judeţean Iaşi au efectuat verificări în teritoriu la staţiile de deşeuri din mai multe comune * până la implementarea completă a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor mai sunt de făcut o serie de paşi până în vara acestui an
O delegaţie a Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a verificat, la începutul acestei săptămâni, starea lucrărilor la staţiile din cadrul proiectului Sistemul de Management Integrat al Deşeuri, început la Iaşi în mai 2013. Printre oficialii care au efectuat vizite în teren s-au numărat membrii Comisiei Economice a CJ, reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară de Salubritate şi preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa. Au fost verificate progresele lucrărilor la staţia de transfer Bălţaţi, staţiile de tratament mecanic şi biologic de la Ruginoasa şi Ţuţora, investiţii de aproape 20 milioane de euro din finanţare europeană. „Apreciez iniţiativa preşedintelui CJ Iaşi de a organiza această acţiune, am afirmat mereu că este important să ieşim pe teren să vedem investiţiile importante la faţa locului, astfel încât să nu fim nevoiţi să decidem soarta acestor proiecte vitale pentru judeţ doar pe baza unor însemnări pe hârtie. La Bălţaţi, investiţia în sine este definitivată. Se lucrează la alimentarea cu electricitate, dar acolo e o mare problemă calea de acces. Aceeaşi problemă o avem şi la Ţuţora”, a declarat consilierul judeţean Romeo Vatră. Astfel de vizite în teren vor mai continua nu doar la proiectul de deşeuri, dar şi în cazul altor investiţii, au mai precizat reprezentanţii CJ Iaşi.
Proiectul SMID, aproape de final
Conducerea CJ Iaşi a dat asigurări că proiectul de deşeuri, în valoare de aproape 70 milioane euro, va fi dat în folosinţă completă până la sfârşitul acestui an. Alimentarea cu energie electrică şi accesul la staţii sunt ultimii paşi pe care şefii judeţului îi mai au de implementat, lucrările fiind estimate pentru finalizare în vara acestui an. Scopul proiectului este de completare a infrastructurii şi a echipamentelor existente prin investiţii care să conducă la asigurarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivel de judeţ, pentru conformarea cu cerinţele legislative ale Uniunii Europene din sectorul de mediu şi respectarea angajamentelor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Potrivit proiectului iniţial, în primul an de implementare s-au stabilit ţinte de recuperare din deşeurile de ambalaje de minimum 60% pentru hârtie şi carton, 22,5% pentru mase plastice, 60% pentru sticlă, 50% pentru metale şi 15% pentru lemn.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau