Viaţa într-un oraş nesigur
Dimensiune font:
Cel puţin zece persoane au fost tâlhărite pe străzile Sucevei în ultima perioadă * într-o singură lună, poliţiştii au reuşit să identifice opt persoane suspectate că au comis furturi şi tâlhării * din păcate, nu este suficient * există foarte multe locuri pline de pericole, de la pieţe la cartierele mărginaşe * oamenii spun că se tem să iasă pe stradă pe timpul nopţii * Poliţia Locală se disculpă şi spune că are personal insuficient
Municipiul Suceava devine un oraş tot mai nesigur mai ales pentru femei. Numărul furturilor şi tâlhăriilor comise în stradă este în creştere. De la începutul anului până acum, cel puţin zece suceveni au depus plângere la sediul Poliţiei municipiului Suceava, reclamând că au fost loviţi şi că li s-au furat bunurile în stradă. Din păcate, numărul victimelor este mai mare decât cel raportat de poliţie. Parte dintre cei atacaţi nici măcar nu au mai depus plângere, alegând să uite episodul traumatizant prin care au trecut. Într-o astfel de situaţie se află şi o suceveancă în vârstă de 45 de ani, care, sub protecţia anonimatului, a acceptat să povestească în detaliu cum a reuşit să scape de doi indivizi care au atacat-o în faţa locuinţei. „S-a întâmplat într-o zi de luni, în jurul orei 6.00. Tocmai ieşisem din scara blocului când doi indivizi s-au năpustit asupra mea ca să-mi fure geanta. Nu ştiu de unde am găsit forţa ca să ţin poşeta. M-am smuls din mâinile lor şi am reuşit să scap. Erau drogaţi, nu se ţineau prea bine pe picioare”, ne-a spus femeia, care locuieşte în cartierul George Enescu. Ea nu a depus plângere pentru că nu-i poate identifica pe atacatori. „M-am luptat cu ei, dar pentru că am intrat în panică nu le-am reţinut feţele. Pur şi simplu nu pot să-i identific”, a mai spus suceveanca.
Copii atacaţi în stradă
Nu doar femeile se numără printre victimele hoţilor, ci şi copiii. Pe 16 februarie, o fată de 13 ani a fost tâlhărită chiar în centrul urbei, în timp ce se îndrepta spre casă. Fata se afla pe o alee neamenajată din vecinătatea străzii Curtea Domnească şi vorbea la telefonul mobil. Imediat după ce a încheiat convorbirea, a fost îmbrâncită de un necunoscut. Copila a scăpat telefonul din mână, iar autorul l-a ridicat şi a fugit cu el. Având în vedere avalanşa de furturi şi de tâlhării, poliţiştii şi-au intensificat acţiunile şi au reuşit să identifice, într-o singură lună, nu mai puţin de opt persoane suspectate de comiterea acestor infracţiuni. Doar patru dintre ei au ajuns în arestul poliţiei. Ceilalţi patru, trei de 17 şi unul de 18 ani sunt liberi.
Sucevenii nu se simt în siguranţă
Foarte mulţi dintre locuitorii urbei consideră că Suceava nu mai este un oraş sigur. De vină nu sunt doar hoţii care-şi fac de cap. „La fiecare pas rişti să fii muşcat de un câine. Străzile sunt slab iluminate. De patru ori am avut maşina spartă în zona Mărăşeşti. Cerşetorii apţi de muncă sunt prezenţi, cu pontaj, în intersecţii, unde mai circul şi cu portierele blocate. Îmi pare rău pentru că al meu copil trebuie să suporte, la fiecare plimbare replici de genul «Nu călca acolo, pentru că e un canal fără capac»”, s-a plâns şi Cătălina Biholar.
Oamenii cred că poliţiştii ar trebui să-şi intensifice „plimbările” pe străzile din oraş şi mai cu seamă angajaţii Poliţiei Locale. Problema este că poliţiştii primăriei sunt prea puţini şi nu au cum să acopere întreg oraşul. Ar trebui să angajeze încă 40 de oameni.
Cancer învins de pofta de viaţă
Oana ŞLEMCO
O mare problemă este şi în pieţe unde rareori vezi câte un poliţist. În schimb, este plin de cerşetori, de oameni ai străzii de care nimeni nu are grijă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau