Violenţa, combătută prin lampioane
Dimensiune font:
Sute de persoane au participat la evenimentul organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui cu prilejul zilei de luptă împotriva violenţei asupra copilului. Acţiunea şi-a propus să sensibilizeze populaţia şi să sporească gradul de conştientizare cu privire la formele de violenţă asupra copilului. Desfăşurată sub sloganul 'Educă-ţi copilul cu dragoste', campania a avut drept scop principal promovarea disciplinării pozitive.
„Anul acesta, am organizat o manifestare publică deosebită, care a adunat în scenă a adunat un număr de 20 de elevi din ciclul de învăţământ primar participanţi efectiv, 20 de voluntari ai CISPA şi oficialităţi locale. Cei 20 de elevi au purtat costumaţie de înger, în scopul de a evidenţia inocenţa copiilor, indiferent de vârstă, provenienţă sau apartenenţă, rasă sau gen. Totodată, în mai multe locuri din oraş au fost distribuite afişele campaniei, ce conţin informaţii utile pentru părinţi referitor la educarea copiilor. Cei 20 de elevi, care sunt şi autorii unor desene care au ilustrat modul în care abuzul este perceput de copii, lucrări reunite într-o broşură pentru a atrage atenţia cu privire la fenomenul vioenţei asupra copiilor, au fost premiați', a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Copiii au primit diplome de la directorul DGASPC Vaslui, Ioanel Armeanu Ştefănică şi de primarul vasluian Vasile Pavăl.
„Din păcate, fenomenul violenţei asupra copilului este încă prezent în judeţul Vaslui. Cel mai des suntem sesizaţi cu privire la unele cazuri de neglijare sau de abuz asupra copiilor, dar am primit şi informaţii referitoare la abuzuri sexulale, iar majoritatea sesizărilor s-au dovedit a fi întemeiate. Am fost sesizaţi atât de adulţi, cât şi de copii, precum şi de instituţii. Cazurile care au fost instrumentate în cadrul serviciilor oferite de instituţia noastră, au fost soluţionate în funcţie de specificitatea fiecăruia şi de nevoile identificate la nivelul fiecărui beneficiar.În acordarea acestor servicii sunt implicate şi serviciile de asistenţă socială de la nivelul comunităţilor locale, ce colaborează cu instituţia noastră atât în perioada de intervenţie, cât şi în perioada de monitorizare post-intervenţie”, a declarat Ionel Armeanu Şteafănică.
Pentru a atrage atenţia cu privire la cele 200 de semnalări de abuz şi neglijare asupra copilului de la începutul anului şi până în prezent care au fost deja soluţionate la nivelul judeţului Vaslui, au fost lansate 200 de lampioane.
Citeşte şi: Ajutaţi-l pe Andrei să meargă la facultate!
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau