Vizită surpriză pe şantierele judeţului Iaşi
Dimensiune font:
Mai multe şantiere finanţate din bugetul Consiliului Judeţean au fost luate la „bani mărunţi” de şefii instituţiei * cele mai importante obiective au fost lucrările din spitale, reabilitarea Mănăstirii Golia şi parcul agroindustrial din Leţcani
În urma vizitelor întreprinse la lucrările de investiţii de la instituţiile din subordine, şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi au constatat unele întârzieri de lucrări, unele din cauza perioadei de iarnă, iar altele, din cauza proiectării. Atât lucrările pentru parcul agroindustrial Leţcani, cât şi refacerea picturii din interiorul Mănăstirii Golia, riscă să nu se încadreze în termenul fixat iniţial pentru finalizare. „Am efectuat o vizită de lucru în şantierul de la Leţcani pentru a verifica stadiul fizic al lucrărilor la obiectivul TransAgropolis, finanţat prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova. Scopul implementării o reprezintă dezvoltarea unei infrastructuri de marketing agricol în scopul îmbunătăţirii situaţiei economice în zona de frontieră. Aici a existat o perioadă de sistare pe timpul iernii, care a fost prevăzută în contract, dar au fost şi dificultăţi în primirea avizelor”, a detaliat vicepreşedintele CJ Iaşi, Alin Aivănoaei. Valoarea totala a proiectului este de 25,8 milioane lei, iar data de finalizare a investiţiei era 15 mai, anul acesta.
Situaţia este neclară şi la Mănăstirea Golia, motiv pentru care şefii CJ Iaşi aşteaptă răspunsuri concludente de la firmele care se ocupă de restaurarea picturii. În mod normal, lucrările ar trebui finalizate luna viitoare. „La Mănăstirea Golia am verificat stadiul lucrărilor de restaurare, refacerea picturii, amenajarea teritorială, peisagistică şi lucrările edilitare. Există unele neclarităţi privind termenul de finalizare, dar aşteptăm nişte documente”, a mai spus Alin Aivănoaei. Valoarea totală a lucrărilor de la Golia se ridică la 25,1 milioane lei şi presupun modernizarea străzilor G. Enescu, Stradela Armeană, Strada Golia şi restaurarea, refacerea picturii, amenajarea teritorială şi peisagistică a monumentului şi împrejurimilor.
Spitalele, la pas
Încă de la începutul săptămânii, delegaţia CJ Iaşi a luat pulsul lucrărilor din spitalele şi ambulatoriile finanţate din bugetul judeţului. Dacă la Ambulatoriul de la Pneumoftizioligie s-au constatat unele neconcordanţe în proiect, care pot duce la întârzierea lucrărilor, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, totul este în grafic. „Am avut o şedinţă cu antreprenorul general al lucrărilor şi conducerea spitalului, pentru a verifica stadiul investiţiei şi încadrarea în termenele de execuţie a lucrărilor. Unitatea medicală va fi reabilitată complet până la sfârşitul acestui an. Valoarea totală a investiţiilor din ultimii doi ani ajunge la suma de aproximativ 30 milioane lei, aceasta fiind alocată atât din fonduri ale Consiliului Judeţean - 19 milioane, cât şi din fonduri europene, pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului - 10 milioane. La finalul anului, vom avea un spital cu adresabilitate regională, care va asigura un confort binemeritat pacienţilor, în completarea serviciilor medicale de calitate oferite de personalul acestei unităţi spitaliceşti”, a încheiat Alin Aivănoaei.
Vezi şi Risc maxim pe şantierul deschis la un important spital din Iaşi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau