Zeci de persoane identificate prin sistemul de supraveghere cu camere video
Dimensiune font:
Amenajat prin proiectul european de creştere a siguranţei cetăţeanului şi prevenire a criminalităţii, sistemul monitorizează unităţile şcolare, instituţiile publice, parcurile, pieţele agroalimentare, dar şi intrările şi ieşirile din municipiu * mai este nevoie de poliţişti
Serviciul de dispecerat operativ şi supraveghere video al Direcţiei Poliţie Locale îşi atinge obiectivele, chiar şi în condiţiile în care nu este acoperit cu personal suficient. Astfel, doar în primele 3 luni ale anului, la solicitarea instituţiilor abilitate, au fost făcute 89 de verificări ale înregistrărilor de pe camerele video, acestea fiind transmise solicitanţilor pe suport electronic, conform procedurii de la nivelul compartimentului. În primul trimestru, efectuate au fost, de asemenea, 187 de verificări privind stabilirea identităţii a unor persoane fizice, precum şi altele 265 de identificare a autovehiculelor din reşedinţa de judeţ. Pe de altă parte, sistemul de supraveghere video amplasat la sediul executivului municipiului Suceava a fost supus unei revizii, prilej cu care s-au refăcut setările DVR, ale staţiilor şi celelaltor componente ale disperatului. În acelaşi context, Direcţia Poliţiei Locale cere o suplimentare a numărului de personal. „Datorită faptului că au fost date în folosinţă toate camerele de supraveghere din municipiul Suceava, se impune creşterea numărului de poliţişti locali în cadrul postului de supraveghere de la sediul Primăriei”, spune Viorel Horodenciuc, director executiv.
Investiţii de 600.000 de euro
Dispeceratul de supraveghere video de la parterul Primăriei municipiului Suceava a fost amenajat prin proiectul de creştere a siguranţei cetăţeanului şi prevenire a criminalităţii, cu finanţarea accesată în cadrul Programului Operaţional Regional. Obiectivul acestuia este monitorizarea, cu 108 camere video, a 80 de locaţii de pe lângă unităţile şcolare, instituţiile publice, parcuri, pieţe agro-alimentare, precum a intrărilor şi ieşirilor din municipiu. Materializarea proiectului a presupus consumarea a 600.000 de euro, dintre care 425.000 de euro fonduri nerambursabile, 80.000 de euro reprezentând contribuţia administraţiei locale la cheltuielile eligibile şi neeligibile, iar diferenţa fiind contribuţiile recuperabile din TVA. Dispeceratul operativ şi de supraveghere video coordonează activitatea personalului compartimentului de linişte, ordine publică şi pază, privind intervenţia la evenimente, precum şi a celui a serviciului de circulaţie pe drumurile publice, în scopul intervenţiilor în punctele critice. Dispeceratul coordonează, de asemenea, lucrătorii proprii, în vederea intervenţiilor la obiectivele asigurate cu pază, aflate în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale sau cea a instituţiilor publice de interes local.
Blocaj administrativ la Rădăuţi
Lidia DIACONU
Poliţia Locală are nevoie de 150 de lucrători, însă în moemntul de faţă există doar 110 de persoane
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau