Zonele cu risc seismic ale Bucovinei
Dimensiune font:
În categoria zonelor cu risc ridicat sunt incluse municipiul Suceava şi localităţile limitrofe, municipiile Rădăuţi şi Fălticeni, oraşul Siret, precum şi zona Câmpulung Moldovenesc- Gura Humorului
În judeţul Suceava nu există focare sau zone seismice, însă sunt resimţite undele elastice ale zonei seismice Vrancea, se arată în Planul de analiză şi acoperire a riscurilor pentru anul 2015. „Noi, ca risc de cutremur, mergem pe falia care vine dinspre Câmpia Rusă, dinspre Ucraina”, spune generalul Ioan Burlui, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”. În acelaşi material se arată că, judeţul nu se află pe direcţia de propagare a undelor seismice care îşi au originea în Vrancea, şi anume pe direcţia nord est-sud vest, constatată la cutremurul din 1977.
Conform zonării seismice a României, judeţul Suceava este plasat în zona de intensitate de grad 6, cu excepţia extremei de sud est, care este încadrată în zona de intensitate de grad 7. În categoria zonelor cu risc ridicat sunt incluse municipiul Suceava şi localităţile limitrofe, municipiile Rădăuţi şi Fălticeni, oraşul Siret, precum şi zona Câmpulung Moldovenesc-Gura Humorului. În municipiul Suceava, sunt inventariate peste 4.500 de clădiri cu circa 36.000 de locuinţe. Aproximativ 50 dintre imobilele de locuit au peste 100 de ani, iar alte 75 au o vechime cuprinsă între 50 şi 100 de ani.
Nesimţire maximă surprinsă de un fotograf
Lidia DIACONU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau