Oamenii din Muzeul Elefanţilor FOTO

default

Dimensiune font:

| 16-09-2016 16:00

Pe o străduţă din centrul oraşului, creşte o comunitate albastră. În spatele unor ziduri ce odată adăposteau Muzeul Teatrului, într-o clădire de patrimoniu, se scrie istorie şi cod pentru proiecte ce ieri erau idei.

După draperii lungi, prinse cu panglici turcoaz, între ziduri care îţi spun, în orice culoare şi formă, «poţi mai mult şi mai bine», sub candelabre atârnând greu din tavanele înalte, scârţâie podeaua de lemn ce nu te lasă să visezi, ci îţi dă puterea să acţionezi. Treci prin camere ce te duc din Trecut în Viitor în care 70 de oameni taie în felii subţiri prezentul. Thinslices, o firmă de IT înfiinţată în Iaşi, în urmă cu şase ani, creşte de doi ani într-o clădire construită la început de secol XIX, care azi este „Muzeul Elefanţilor“.

 

Cum „omul sfinţeşte locul“, oamenii şi proiectele din „Muzeul Elefanţilor“ evoluează zi de zi având la bază principii sănătoase: „bun-simţ, muncă multă, încredere în ei şi în ceilalţi, adaptabilitate şi învăţare continuă“.


Pe Alina am găsit-o pe una din canapelele din „Viitor“, o cameră în care ajung cei ce vor să facă parte din echipa Thinslices şi în care elefanţii coboară din tavan ori stau cu tine de vorbă. E de un anotimp în clădirea de pe strada Vasile Alecsandri, dar pare că e acolo dintotdeauna. Ochii ei albaştri sclipesc de bucurie când povesteşte despre oamenii care-i sunt alături. „Sunt aici din mai, dar parcă e dintotdeauna. Urmăream activitatea Thinslices de multă vreme şi într-un fel îmi doream să ajung aici. Îmi place că aici toţi oamenii sunt deştepţi şi frumoşi, le-am şi spus asta. Îi vezi cum gândesc pe termen lung şi nu au frică de nicio cifră şi de niciun obstacol, îi vezi cum ştiu şi cum au încredere că pot creşte de zece ori pe atât. Siguranţa aceasta te motivează. Sunt optimişti şi prietenoşi şi ţi-e bine lângă ei, cu ei“, spune zâmbind Alina, care crede că „oamenii te pot ajuta să faci şi să înveţi orice. Nu contează foarte mult jobul sau firma, ci depinde foarte mult de echipa în care eşti“.


Pentru Raluca bucuriile din „Muzeul Elefanţilor“ sunt în albastru şi maroul lemnului de esenţă tare din tâmplăria spaţiului de lucru. „Îmi place aici faptul că nu avem rânduri de birouri repetitive. Mă încântă că putem să deschidem geamurile, chiar dacă ne chinuim să le închidem, pentru că sunt mai greu de manipulat. În orice cameră te-ai duce se schimbă decorul şi arată totul familiar. Simţi că e ca şi cum te-ai duce acasă sau în vizită la cineva, nu ca şi cum te-ai duce într-un birou normal. Dacă ar fi să aleg culori care să descrie spaţiul acesta, probabil ar fi albastru cu maro. Albastru sub influenţa logo-ului, şi maro pentru că o casă cu tâmplărie de lemn îţi dă un sentiment de familiaritate şi confort“, spune Raluca.

Locul în care hainele ponosite capătă viaţă FOTO

De fapt, din cei 70 de „elefanţi“ doar jumătate au terminat studii în domeniul tehnologiei informaţiei. În echipele din muzeu sunt absolvenţi de Design, Matematică, Economie sau Litere.


Provocările din proiecte
Bogdan s-a intersectat cu firma Thinslices de la începuturile ei. După o plecare de doi ani în Italia, la Siemens, s-a întors acasă, tot printre „elefanţi“. „Căutam o comunitate care să aibă un impact prin ceea ce face şi care să nu se încurce în proceduri şi birocraţie. Am evitat tot ce descrie o companie mare: ierarhie rigidă, proceduri. Am lucrat în Italia, la Siemens. Am decis să revin pentru că nu îmi plăceau procedurile din marile corporaţii, care te ghidează la fiecare pas. Acolo sunt foarte multe lupte «politice», contează mai puţin rezultatul final, ci unde eşti tu plasat şi care sunt interesele tale. Aveam dorinţa de a face lucruri, eram plin de energie, iar toate procedurile astea pentru mine erau o piedică, ca şi cum aveam lanţuri la picioare. Am decis să nu mai continui în ritmul ăsta şi m-am întors acasă“, spune relaxat Bogdan. Ştie că a făcut alegerea corectă: „cel mai mult îmi place comportamentul oamenilor care are la bază valorile ce stau scrise pe pereţii acestei clădiri. Plus misiunea Thinslices: prin care vrem să fim profesionişti, să avem spaţiu mental şi financiar prin care putem să creăm plus valoare în comunitate“.


Pentru Bogdan, fiecare proiect este o provocare: „Nu vii la birou să faci un simplu task, ci clientul îţi lansează o provocare şi tu trebuie să o rezolvi. Starea aia în care stai să te gândeşti cum să o rezolvi, mă ambiţionează. E ca şi cum aş construi ceva pentru mine rezolvând problema clientului“.


În Muzeul Elefanţilor toată lumea învaţă. „Învăţarea continuă este critică. Fără a învăţa continuu nu cred că poţi face faţă viitorului. Nu mai există niciun domeniu în lumea asta în care să se facă lucrurile într-un singur fel. Tot ce trebuie să învăţăm este să căutăm singuri, să căutăm soluţii, să greşim, să tragem învăţăminte, să reluăm până facem bine ce ne propunem. Ritmul în care se schimbă lucrurile s-a accelerat, iar omul trebuie să fie mult mai flexibil“, spune unul dintre „elefanţi“.

 

EXCLUSIV - FOTO Bijuterii pe două roţi la Eurobike 2015

 

Zeci de clienţi din întreaga lume au parte de creativitatea şi munca susţinută a echipei de la Iaşi. Practic, clienţii vin în Muzeul Elefanţilor cu o foaie A4 sau cu o prezentare PowerPoint, spun care e ideea, unde vor să ajungă şi cer ajutorul. Primesc în schimb servicii complete pentru creşterea unui start-up de la 0 la 1. Astfel, în spaţiul de la strada Vasile Alecsandri, oamenii şi proiectele evoluează zi de zi într-un joc matur de-a învăţa şi a te adapta zilei de mâine. Îţi dai seama astfel că acolo „nu este despre bani, despre clădire, despre echipamente, ci este doar despre oameni“.

Clădirea fostului Muzeu al Teatrului din Iaşi a fost construită în jurul anului 1810, ca reşedinţă a familiei poetului şi dramaturgului Vasile Alecsandri. După multiple întrebuinţări avute de-a lungul anilor, între 1973 şi 1975, clădirea a fost transformată în Muzeu al Teatrului, ca omagiu adus lui Vasile Alecsandri, considerat părintele dramaturgiei moderne româneşti. Astăzi, clădirea, declarată monument istoric, funcţionează ca spaţiu de birouri al companiei IT Thinslices. „Principala cerinţă a beneficiarilor relativ la amenajarea spaţiului a fost surprinderea atmosferei de muzeu, într-un spaţiu de lucru contemporan şi unic: o nouă casă pentru echipa de elefanţi, membrii echipei Thinslices se autointitulează elefanţi. O altă cerinţă importantă a fost legată de obţinerea unor spaţii de lucru uşor de ordonat şi întreţinut, dar confortabile, flexibile şi interactive în acelaşi timp. Ne-am concentrat astfel asupra principiilor de creare a unui spaţiu muzeal de calitate: un traseu deschis, scenografic, spaţii flexibile, experienţe noi, posibilitatea interacţiunii cu obiecte şi informaţie, ospitalitate, o poveste incitantă“, descriu arhitecţii de la Miolk transformările făcute în clădirea de secol XIX pentru „Muzeul Elefanţilor“.

Foto- Thinslices

Drumul florilor din Ţara Haţegului FOTO
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Marketing la graniţa cu înşelătoria
26/12/2022 17:00

De bună seamă, nu există vreun muşteriu al hiper-supermarketurilor care să nu fi fost măcar o dată intrigat că socoteala de la raft nu-i deloc aceeaşi cu aia de la casă. Cei mai mulţi inghit găluşc ...

Urari si obiceiuri de Craciun de pe diferite meridiane
26/12/2022 13:21

In trecut, n-a existat la noi o urare specifica sarbatorilor Craciunului, iar oamenii isi urau pur si simplu "La multi ani!", contopind poate sensurile Craciunului cu cele ale Anului Nou, sau foloseau ...

Delicii culinare după reţete vechi
16/12/2022 17:20

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Narghileaua și istoria fumatului social
16/12/2022 14:14

  Fumatul ca ritual  Indiferent de motivele pentru care alegem să fumăm, putem cădea de acord că fumatul este un interludiu, un moment al nostru in mijlocul agitatiei cotidiene. Este un ritual p ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
16/12/2022 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Izvorul cu apă vie din Nicolina FOTO
18/05/2019 14:55

Aflată intr-unul dintre cartierele Iaşului, Staţiunea Balneară „Nicolina”, parte a Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, satisface cele mai exigente norme p ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Secretele „Şcolii Moldoveneşti de Cafea”
29/07/2017 10:32

Aglomeraţie urbană, oameni care sunt intr-un du-te - vino continuu, dar un singur gand: visul la pauză. Cei mai mulţi dintre ei se opresc din tot ceea ce fac şi au un moment de respiro. Se numeşte „ ...

Eroii tăcuţi din „labirintul suferinţei” FOTO
13/05/2017 05:35

Mii de oameni din Romania suferă de cancer. Mulţi dintre ei, mai in varstă, nici nu ştiu ce au sau nici nu li se spune. Trăiesc mai mult prin spitale, acolo luptă să trăiască, sau unde, alteori, se pie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei