Povestea „trupeților“ de la „Overflow” FOTO

default

Dimensiune font:

| 03-01-2017 12:31

 Cântă de doar nouă luni, dar au avut deja multe spectacole * au participat la multe evenimente importante, iar mâine seară vor evolua în deschiderea concertului cu Ţăndărică

Maria, Ariadna, Miruna, Matei şi George sunt cei cinci artişti ai trupei „Overflow”, pe care au început să o cunoască nu doar ieșenii, ci și pasionații de muzică rock din țară. Pentru ei, muzica nu este doar o pasiune, ci și un mijloc prin care îşi fac prieteni şi câştigă bucuria fiecărei zile.

Când nu cântă la chitară, Maria Istrate Pavăl se ocupă cu Informatica, pentru care are o adevărată pasiune, dar şi cu editarea grafică. „Mi-a plăcut ideea de trupă pentru că aveam posibilitatea să ne combinăm stilurile, care sunt diferite. Ne-am întâlnit la un concert la care am participat cu toţii, derulat de către profesorul nostru de chitară (Petran Paveliuc – n.r.). Eram oarecum prieteni și înainte, cu Ariadna și Miruna fiind colege de școală de mulți ani. Am discutat despre trupă şi totul a apărut dintr-un impuls. Ceva de genul «Hai să facem o trupă!»”, a spus Maria, care cântă la chitară bass și face şi backing vocal.

 

 

 Ideea a fost bună și în scurt timp a apărut trupa adolescenţilor, singura de altfel de la Colegiul Costache Negruzzi” din Iaşi. „Noi cam știam cum cântă fiecare, știam că ne vom înțelege și că vom face un lucru bun”, a recunoscut și Miruna Coman, toboșarul.

Odată legate prieteniile, era nevoie ca trupa să aibă un nume. „Ne-am tot gândit vreo două săptămâni, voiam să sune frumos, să aibă impact și să ne placă. Inspiraţia a venit deodată şi am zis «Overflow»”, am aflat de la Matei Iancu, solistul vocal al trupei și chitaristul care se ocupă de armonie, dar și de PR. Trupa are și identitate, logo, pagină de Facebook și tot ce trebuie pentru o bună promovare, de care se ocupă Maria.

Sincron la Sibiu

Cei cinci adolescenți pun mult suflet în ceea ce fac și spun că armonia, dincolo de priceperea la muzică, este ingredientul secret al oricărei trupe. „Trebuie să pui feeling în concert, altfel nu iese. Tu, ca artist e important să te simţi bine pe scenă, iar publicul va fi la fel. Starea ta se transmite în public”, a spus Miruna, care a recunoscut că a avut emoţii mari la primul concert, „dar e firesc. Ce artist nu are?”. Ei au cântat şi în licee, pe la diferite evenimente publice, în „Weekendurile Muzicale la Palatul Roznovanu”, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Iași, dar și la un eveniment de mare succes de la Sibiu, dedicat muzicii folk şi rock – „Pune mâna pe chitară”. „Am fost 327 de copii și tineri care am cântat sincron, a fost foarte frumos. Au fost 12 piese”, ne-au spus „trupeţii“, înainte de a afla cum au ales muzica. Au fost mândri că au fost invitaţi să cânte pe scena de la Sibiu, pe care au urcat nume foarte mari - Antract, A.G. Wienberger, Ştefan Boldijar, liderul și solistul trupei Semnal M, dar nu numai.

Ariadna Munteanu cântă la clape și nu doar de acum, ci de când era copil. „Ca orice copil am învățat și lucruri de bază, care nu prea m-au atras. La un moment dat am renunțat, dar datorită Mariei, cu care am mai avut o trupă, care se chema «Lucky 13», am reînceput să cânt”, a spus Ariadna, care apoi a privit către Miruna, de la care aştepta parcă să povestească cum a ales tobele: „Aveam un prietem care cânta la tobe, îmi era foarte apropiat şi mi-am dorit să-l întrec. Nu am reuşit, dar am început să cânt la tobe şi așa s-au adunat trei ani”. Pentru Miruna, ideea de trupă pare a fi una mai mult decît obişnuită - „am avut vreo patru-cinci”.

Matei Iancu recunoaşte că îi place muzica în sine, dar și avantajele pe care le poate aduce legate de viitoarele prietenii și trecerea pe care ar putea-o avea la domnișoare. „Îmi place chitara, cânt de vreo doi ani. Mai cânt și la muzicuță”, a spus vocalistul trupei, care are deja şi recunoaşteri ale talentului. În vară, la Festivalul „Best Pop Rock” de la Piatra Neamţ, Matei a primit premiul pentru cel mai bun vocalist! „Bravo, Mateiaş!”, au strigat, atunci, prietenii săi.

George Moloci, elev la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”, cântă la chitară de şase ani. La început a învățat câteva acorduri de la un văr de-al său, după care s-a aplecat mai mult spre studiu la îndrumarea tatălui său. Ceva mai târziu a început să lucreze şi mai serios. „Aveam un prieten care cânta la chitară şi îl avea ca profesor pe Petran Paveliuc. Am fost la un concert AC/DC cu ei, apoi am început să învăţ sistematic”, am aflat de la George.

Faptul că tinerii cântă nu-i împiedică să aibă şi rezultate bune la şcoală, care are prioritate. Sunt pasionaţi de Informatică şi Film (Maria), Grafică (Ariadna, care a avut şi două lucrări într-o expoziţie la G Fest), Limba română și Dans (Miruna, care a făcut dans sportiv de performanţă timp de patru ani), Fotografie, Matematică și Fizică (George, care și-ar dori o carieră în aeronautică) și, evident, mașini și muzică (Matei, care ar vrea să urmeze facultatea de profil de la Universitatea Berkley, din California, dar și să aibă o colecție reală de mașini).

Ariadnei îi place şi Fizica „datorită profesoarei”, iar Miruna este pasionată de cuvinte, fie scrise, rostite sau cântate: „Este important să cunoşti Limba română”. Lui Matei îi mai plac şi limbile străine, dar şi Matematica atunci când formulele sunt mai uşor de descifrat şi, surprinzător, Chimia.

Artişti în pielea spectatorului

Pentru tinerii de la „Overflow” viitorul sună bine, mai ales că au început să cocheteze și cu partea de compoziție. „Sperăm că va ieşi bine. Avem o combinaţie între foarte multe stiluri”, am aflat de la Maria. Deocamdată ei cântă alternativ-rock. „Asta ne place şi nouă, şi publicului. Şi să ştiţi că se vede după câte persoane s-au strâns pe bulevardul Ştefan cel Mare, când am avut ultimul concert. La început era public mai puțin, dar după ce am început să cântăm s-au adunat mulți. Le-a plăcut, se vedea după cum cîntau cu noi”, a zâmbit Miruna. Adolescenţii ştiu să facă şi atmosferă şi implică publicul în spectacolele lor, Matei fiind responsabil de show. „Încerc să fac un schimb de rol cu spectatorul, să aflu ce i-ar plăcea, cum s-ar simţi. Eu cânt şi interacţionez cu ei”, am mai aflat de la Matei.

De la întâlnirea cu noi, tinerii au plecat în grabă la repetiţii. Aveau de pregătit un moment pentru concertul de duminică seară, când vor cânta în deschiderea spectacolului pe care Bosquito și Ovidiu Lipan Ţăndărică îl vor susţine în fața Facultății de Chimie. „Este important pentru noi să fim ascultaţi, să ajungem la cât mai multă lume”, au spus tinerii de la „Overflow”.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Este foarte important interesul publicului, atmosfera este foarte importantă. Poţi cânta foarte bine, dar să nu fii atractiv. Nici agresiv nu este bine să fii” - Matei Iancu

 

Armonia dintre membri, cunoașterea muzicii sunt esențiale pentru ca o trupă să funcționeze perfect. Toți membrii trebuie să fie la același nivel al pregătirii. Dacă unul va fi mai bun va abandona în scurt timp pentru că se va plictisi și nu va avea răbdare să-i aștepte pe cei din urmă” – trupa „Overflow“

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Marketing la graniţa cu înşelătoria
26/12/2022 17:00

De bună seamă, nu există vreun muşteriu al hiper-supermarketurilor care să nu fi fost măcar o dată intrigat că socoteala de la raft nu-i deloc aceeaşi cu aia de la casă. Cei mai mulţi inghit găluşc ...

Urari si obiceiuri de Craciun de pe diferite meridiane
26/12/2022 13:21

In trecut, n-a existat la noi o urare specifica sarbatorilor Craciunului, iar oamenii isi urau pur si simplu "La multi ani!", contopind poate sensurile Craciunului cu cele ale Anului Nou, sau foloseau ...

Delicii culinare după reţete vechi
16/12/2022 17:20

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Narghileaua și istoria fumatului social
16/12/2022 14:14

  Fumatul ca ritual  Indiferent de motivele pentru care alegem să fumăm, putem cădea de acord că fumatul este un interludiu, un moment al nostru in mijlocul agitatiei cotidiene. Este un ritual p ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
16/12/2022 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Izvorul cu apă vie din Nicolina FOTO
18/05/2019 14:55

Aflată intr-unul dintre cartierele Iaşului, Staţiunea Balneară „Nicolina”, parte a Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, satisface cele mai exigente norme p ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Secretele „Şcolii Moldoveneşti de Cafea”
29/07/2017 10:32

Aglomeraţie urbană, oameni care sunt intr-un du-te - vino continuu, dar un singur gand: visul la pauză. Cei mai mulţi dintre ei se opresc din tot ceea ce fac şi au un moment de respiro. Se numeşte „ ...

Eroii tăcuţi din „labirintul suferinţei” FOTO
13/05/2017 05:35

Mii de oameni din Romania suferă de cancer. Mulţi dintre ei, mai in varstă, nici nu ştiu ce au sau nici nu li se spune. Trăiesc mai mult prin spitale, acolo luptă să trăiască, sau unde, alteori, se pie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei