Poveştile copiilor isteţi FOTO

Dimensiune font:

| 30-04-2016 05:30

Campania „Ajută-i pe copiii isteţi. Oferă-le un dar de Paşte” derulată de cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” cu prilejul Sărbătorilor Pascale s-a încheiat cu succes * cu ajutorul cititorilor şi colaboratorilor noştri am aflat poveştile multor elevi cu note foarte mari, proveniţi din familii modeste * tuturor le-am oferit daruri, adunate cu sprijinul unor oameni inimoşi, cărora le mulţumim

 

 

Pe şoseaua spre Ţibăneşti maşinile urcă greu şi nu neapărat din cauza asfaltului sărit pe ici, pe colo, ci pentru că duc daruri către copiii isteţi, zece la număr. Ei sunt mai mulţi şi cu siguranţă vom ajunge la toţi cu multe cadouri care le vor răsplăti sârguinţa la şcoală. La sat, educaţia este uşor diferită de oraş nu pentru că programa ar fi altfel, ci din cauza condiţiilor. Nu toţi copiii au noroc să aibă tot ce le trebuie, nu toţi au şansa de a merge zilnic la şcoală, chiar dacă statul le-a oferit-o. Vinovate sunt condiţiile modeste în care trăiesc mulţi dintre ei. Cu toate acestea, copiii au drag de carte, lucru dovedit de carnetele pline de nota 10.

În Săptămâna Mare am pornit la drum. Prima oprire a fost la Alexandru Cotan şi fraţii lor, trei la număr. Toţi patru au note mari la şcoală, sunt printre primii. Paula, cea mai mare dintre ei, a intrat printre primii la liceu şi îşi doreşte să devină contabilă. George este un elev model şi vrea să ajungă fotbalist. Alexandru, băieţelul la care ne-am anunţat noi vizita, visează la cascheta de poliţist, iar Bogdan, mezinul, ar vrea să ajungă pompier. Sunt frumoşi, voioşi şi plini de iubire, aşa cum le oferă zi de zi şi părinţii lor. „Le place să înveţe, sunt copii buni tare. Noi îi ajutăm cât putem, ne dorim să aibă o viaţă mai bună şi mai frumoasă”, ne-a spus mama celor patru copii, Elena Cotan.

Pe aceeaşi uliţă stă Andreea Papuc şi fraţii ei, Ionela şi Daniel. Familia copilei nu are deloc o situaţie materială bună, dar nimeni nu se plânge. Îşi doresc sănătate şi să fie împreună. Andreea este printre primii la şcoală. Este elevă în clasa a II-a la Liceul „Petre P. Carp”. În ciuda vârstei, copila cu păr bălai priveşte cu multă seriozitate învăţătura, îşi doreşte să devină poliţistă. Ne-a impresionat puterea ei de muncă şi ambiţia de a reuşi, în ciuda greutăţilor. Până de curând, copilele îşi făceau temele la lumina unei lanterne pe care o încărcau pe unde puteau, prin sat, casa lor nefiind racordată la reţeaua de curent electric. Acum, au la dispoziţie un bec şi, de ieri, chiar şi un frigider, donat de o ieşeancă ai cărei ochi s-au umplut de lacrimi când au aflat povestea lor. „Sunt frumoase cărţile. Şi jucăriile, şi rechizitele”, a şoptit, a mulţumire, copila.

Într-un apartament ANL, tot din Ţibăneşti, i-am cunoscut pe Marian, Daniel şi Ilie Şuiu, trei fraţi simpatici care au primit cu mare bucurie darurile – jocuri, un atlas zoologic pe care Marian şi-l dorea demult, maşini, mingi, rechizite, dulciuri. Şi alimente fiindcă e greu să asiguri zilnic mese din doar 500 de lei, cât câştigă mama atunci când lucrează. „Îmi plac mult animalele”, ne-a spus Marian.

Dragoste şi recunoştinţă

La Vaslui, ne-am întâlnit cu Andreea Ungureanu, elevă la Liceul „Ştefan Procopiu”. Ne-a aşteptat cu o veste foarte bună – tocmai câştigase o menţiune specială la Olimpiada Naţională de Limba Franceză. „Mi-aş fi dorit mai mult, dar sigur voi obţine anul viitor. Îmi place să învăţ şi îmi doresc pe viitor să urmez tot domeniul umanistic. Poate chiar să fiu jurnalist, de ce nu?”, a zâmbit Andreea în timp ce răsfoia cărţile primite în dar.

Bacău a fost următoarea destinaţie, unde ne aşteptau Leonard Feraru şi cei şapte fraţi ai lui. Copiii sunt crescuţi doar de mamă, Mihaela Feraru, după ce tatăl a plecat în lumea largă. În ciuda greutăţilor, copiii erau extrem de fericiţi. Se simt iubiţi şi oferă, la rândul lor, multă dragoste. Fericirea din ochii lor arăta cât de mult apreciază orice dar primit, la fel şi îmbrăţişările cu care ne-au răsplătit.

Vreau să ajung la Internaţională”

Cosmin Holcan este elevul de nota 10 pentru care merită făcută o călătorie la Botoşani. Întâlnirea cu el a avut loc la puţin timp de la reîntoarcerea lui de la Olimpiada Naţională de Matematică, unde a câştigat medalia de bronz. „Vreau să ajung la Internaţională”, e următorul vis al lui Cosmin. Vasile Ţurcă este un alt olimpic pe care l-am cunoscut. Este elev în clasa a XI-a la Colegiul Forestier din Piatra Neamţ şi de curând a participat la Olimpiada Naţională de Tehnologia Lemnului. Îşi doreşte să urmeze studii universitare economice „ca să ştiu cum se gestionează corect o afacere”.

Nouă copii şi fericirea de pe chipul lor întregesc imaginea frumoasă a unei case din centrul Sucevei. Este Centrul „Sfântul Nicolae”, de tip familial, patronat de Fundaţia FARA, unde, de 25 de ani, se salvează destine. Copii pentru care familia naturală nu există sau care a renunţat la ei demult au găsit sprijin într-un centru unde li se oferă nu doar ocrotire, ci şi o educaţie frumoasă şi un plan de viaţă plin de sens, în care iubirea faţă de Dumnezeu este primordială. Acelaşi lucru se întâmplă şi la centrul din Dumbrava Roşie, deschis, în urmă cu nouă ani, de către preotul Constantin Schiman. „Iubesc foarte mult copiii şi am vrut să le vin în ajutor celor cu care soarta nu a fost blândă”, a spus preotul Schiman. Micuţii sunt bine îngrijiţi, trăiesc ca într-o familie mare pe care mereu şi-au dorit-o.

Toate cele şapte poveşti au emoţionat zeci de ieşeni care ne-au ajutat să le oferim daruri de Paşti. La copii au ajuns cărţi, rechizite, jucării, dulciuri, haine, alimente şi multe alte lucruri care i-au bucurat enorm. Vă mulţumim tuturor pentru sprijin şi vă dorim să aveţi un Paşte plin de Lumină!

Maura ANGHEL

 

Darurile au fost oferite de către:
1. Copiii din clasa a III-a A de la Liceul „Miron Costin”, coordonaţi de învăţătoarea Loredana Ţară;
2. Matilda Andrici, de la Asociaţia Sharing Love;
3. Denisa Timofte;
4. Nutriţionistul Adina Rusu;
5. Copiii din Corul Junior al Operei Naţionale Române şi Raluca Zaharia;
6. Liliana Năstasă Pirujinschi;
7. Corina Forascu;
8. Genoveva Cojocaru, administratorul firmei Prodsor din Oţeleni;
9. Institutul Francez şi Raluca Varlan;
10. Daniela Şuteu, Facultatea de Ingineria Mediului
11. Filip Petrişor;
12. Constantin Stătescu şi dr Laura Stătescu;
13. Laura Negreanu (Studioul RAYS)
14. Mihaela Loredana Gârlea;
15. Grădiniţa cu Program Prelungit nr 14, grupa Junior Class, coordonaţi de prof. Mihaela Azamfirei şi Ana-Maria Irina;
16. Grădiniţa cu Program Prelungit nr 14, Grupa Mare C, coordonaţi de prof. Andreea Panainte şi Daniela Dragomir;
17. Actriţa Ileana Ocneanu;
18. Irina Obrocea, Traian şi Paul Traian Obrocea;
19. Pasere Mirela;
20. Gabriela Constantinescu;
21. Ionela Ostacie;
22. Alina Fasola Popescu;
23. Bianca Popescu;
24. Alina Ionescu;
25. Familia Macarie;
26. Oana Maftei şi AromaZen;
27. Marinaky Rotariu;
28. Mihaela Ivancia, şefa OFSD Iaşi;
28. Andrei Postolache;
29. Elevii clasei a IX-a G de la Liceul “Alexandru Ioan Cuza”.
30. Dr Ana Crudu, de la Asociaţia „Blessing Hearts”
31. Anca Tăutu;
32. Andrei Nedelcu (Hunter's Pub);
33. Deputatul Camelia Bogdănici;
34. Mircea Manolache, prim-vicepreşedintele UNPR Iaşi;
35. Cristian Stanciu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Judeţean Iaşi;
36. Senatorul Mihaela Popa;
37. Firma Lordas, reprezentată de Andrei Fortuna şi Cristina Profir;
38. Mirela Petre, reprezentant de vânzări Alliantz Ţiriac;
39. Daniela Popescu Tăutu şi firma Micul Verde;
40. Prof. Cătălina Costin, Liceul “Alexandru Ioan Cuza”;
41. Deputatul Petru Movilă
42. Sânziana Boghean.

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str.Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Marketing la graniţa cu înşelătoria
26/12/2022 17:00

De bună seamă, nu există vreun muşteriu al hiper-supermarketurilor care să nu fi fost măcar o dată intrigat că socoteala de la raft nu-i deloc aceeaşi cu aia de la casă. Cei mai mulţi inghit găluşc ...

Urari si obiceiuri de Craciun de pe diferite meridiane
26/12/2022 13:21

In trecut, n-a existat la noi o urare specifica sarbatorilor Craciunului, iar oamenii isi urau pur si simplu "La multi ani!", contopind poate sensurile Craciunului cu cele ale Anului Nou, sau foloseau ...

Delicii culinare după reţete vechi
16/12/2022 17:20

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Narghileaua și istoria fumatului social
16/12/2022 14:14

  Fumatul ca ritual  Indiferent de motivele pentru care alegem să fumăm, putem cădea de acord că fumatul este un interludiu, un moment al nostru in mijlocul agitatiei cotidiene. Este un ritual p ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
16/12/2022 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Izvorul cu apă vie din Nicolina FOTO
18/05/2019 14:55

Aflată intr-unul dintre cartierele Iaşului, Staţiunea Balneară „Nicolina”, parte a Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, satisface cele mai exigente norme p ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Secretele „Şcolii Moldoveneşti de Cafea”
29/07/2017 10:32

Aglomeraţie urbană, oameni care sunt intr-un du-te - vino continuu, dar un singur gand: visul la pauză. Cei mai mulţi dintre ei se opresc din tot ceea ce fac şi au un moment de respiro. Se numeşte „ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei