Acceptabil
Dimensiune font:
Ultima partidă a turului a adus sâmbătă foarte puţini spectatori pe Stadionul „Tepro” la întâlnirea cu campioana en-titre, Timişoara Saracens având nevoie de 5 puncte din acest joc pentru a încheia pe primul loc prima jumătate a sezonului regulat. Chiar dacă a lăsat acasă sau în tribune câţiva titulari a încercat să pună cât mai repede lucrurile la punct şi din start s-a instalat în jumătatea de teren adversă. Dominarea sa n-a fost deloc sterilă, iar tabela indica 0-17 după primul sfert de oră.
Echipa ieşeană şi-a dat seama că nu mai are rost să joace rol de victimă sigură şi a început să pună probleme. Insistenţa sa a dat roade şi a redus din diferenţă (10-17) printr-un eseu de penalizare transformat de Plai, acelaşi jucător trecându-şi în cont şi o lovitură de pedeapsă. Campioana en-titre nu s-a arătat impresionată şi a punctat prin eseul ieşeanului Marius Simionescu, el fiind folosit aripă în acest meci deşi este fundaş şi poate evolua şi ca „uvertură”, semn că antrenorul său de la CSS „Unirea”, prof. Gabriel Popa, i-a asigurat un bagaj solid de cunoştinţe. Trebuie precizat că Simionescu face parte din lotul de patru juniori plecat anul trecut la Timişoara Saracens, alături de Iftimiciuc (a intrat în repriza a doua), Haidău şi Neculau, jucători pentru care însă actuala conducere a formaţiei ieşene n-a oferit măcar un leu în plus faţă de oferta campioanei pentru a putea păstra la Iaşi patru rugbyşti de certă perspectivă.
Orghianu a fructificat superioritatea numerică la capătul unei curse impetuoase în care a fost bine pus în valoare de Raţiu şi trebuie menţionat că gruparea bănăţeană încasase doar două eseuri în toate celelalte cinci partide susţinute în tur! Plai a transformat pentru 17-25 (min. 29), dar oaspeţii au ripostat imediat, iar Simionescu şi-a mai trecut în cont un eseu.
Timişoara Saracens avea deja de la pauză (32-17) toate cele cinci puncte în clasament, deoarece era practic imposibil să rateze victoria. Mai mult, ea a majorat diferenţa la 39-17 în primele secvenţe al actului secund, iar apoi a conservat avantajul pe perioada celor zece minute în care Calafeteanu privea disputa de pe margine după ce a încasat un cartonaş galben. Cum s-a jucat din nou 15 la 15, formaţia oaspete a înscris imediat un eseu, aşa că tabela indica 17-44 în minutul 63, iar zarurile erau definitiv aruncate.
Bănăţenii nu s-au mai sinchisit să se apere cu simţ de răspundere, iar Toader a profitat în minutul 74 şi a înscris un eseu, în timp ce Plai a transformat (24-44). Politehnica a căutat al patrulea eseu în ultimele minute, pentru a lua un punct-bonus ofensiv, dar de marcat au marcat tot oaspeţii, ţinând să aibă tot ei şi ultimul cuvânt al meciului!
Echipa ieşeană a evoluat în următoarea componenţă: Orghianu, Butnariu, Sasu - Raţiu, Toader - Ntozakhe, Druşcă, N. Moa - Vaman, Plai - Curcan, Semisi - A. Moa, Prins - Bezuidenhout (rezerve au fost Pâslaru, Bălan, Dorogan, Bişoc, Barbu, Niţă, Chiriac şi Rusu).
Politehnica Iaşi a încheiat turul pe un onorant loc 5, cu 9 puncte, asigurat însă de victoriile obţinute acasă cu Universitatea Cluj (8 puncte) şi CSM Olimpia Bucureşti (4), ultimele clasate în ierarhia de şapte formaţii.
SuperLiga se întrerupe până în primăvară, iar până la finalul anului se va disputa Cupa Regelui, între cele şapte grupări din primul eşalon, competiţie în care Politehnica va debuta în etapa a II-a, pe 24 septembrie, cu CSM Olimpia Bucureşti, meciul fiind programat pe Stadionul „Tepro”, de la ora 11:00. Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau