Partea a doua a interviului-fluviu cu Flavius Stoican: „Suporterii trebuie să vadă că ne dăm sufletul pe teren”

default

Dimensiune font:

| 03-08-2017 18:52

În ediţia de ieri v-am prezentat prima parte a interviului-fluviu cu Flavius Stoican, în care antrenorul de la CSM Politehnica Iaşi a răspuns la întrebări legate în special de cum s-a prezentat echipa sa în atac în cele trei meciuri susţinute: 0-2 în deplasare cu CS „U” Craiova, 0-0 în Copou cu Gaz Metan Mediaş şi 1-0 la Chiajna, cu Concordia. Astăzi el vorbeşte despre cum s-a apărat formaţia pe care se străduieşte s-o încropească, dar, ca şi ieri, poate şi mai important, veţi descoperi multe dintre principiile pe baza cărora Stoican şi-a format modul în care gândeşte fotbalul.
- Domnule Stoican, echipa n-a înscris până acum, dar a primit doar două goluri, ambele în primul joc susţinut.
- Eu aş vrea să continuăm evoluţiile din defensivă cum s-a întâmplat în ultimele două meciuri, mai precis ca adversarul să-şi creeze cât mai puţine ocazii, iar cele create să fie din şuturi de la distanţă sau din faze fixe. N-aş vrea să ne pună probleme când are posesia mingii. În ultimele două meciuri, ocaziile adversarilor au fost destul de rare, iar un lucru de scos în evidenţă este că Frăsinescu a fost imperial cu Chiajna. Postul de fundaş central de partea dreaptă este cel de pe care dă randamentul maxim. Este un jucător care poate crea şi superioritate, care ştie fotbal, care poate şi să urce cu mingea la picior şi nu mai vorbesc din punct de vedere defensiv. Postul său este fundaş central dreapta (n.r. - cu accent deosebit pus pe ultimul cuvânt).
- L-aţi mutat acolo cu Concordia, mai aproape de Tiago, şi pentru a-i acoperi ezitările acestuia?
- Înainte de meci era Bosoi titular. Am avut şi discuţii cu Frăsinescu şi acolo se simte cel mai bine.
- Fundaşul dreapta Tiago este destul de ezitant, fiind parcă mai preocupat de faza ofensivă.
- Fiecare cu calităţile lui. Mie îmi plac jucătorii care au apetit ofensiv. Sigur, mai e mult de muncă, şi nu doar în cazul lui Tiago, pentru fiecare în parte avem de pus la punct unele defecte.
- Sin s-a descurcat ca fundaş stânga, dar n-ar fi oare mai util ca mijlocaş?
- Pe Sin îl cunosc de mult timp şi a avut evoluţii apreciate ca mijlocaş stânga. L-am văzut jucând bine şi ca fundaş stânga. Mie îmi plac jucătorii care pot evolua pe mai multe posturi. Sper ca Sin să-şi facă treaba măcar la fel de bine cum şi-a făcut-o până acum.
- Bădic începe să fie din ce în ce mai mult o opţiune pentru fundaş stânga?
- Eu cred în Bădic. El nu a prins cantonamentul, dar de la primele antrenamente am simţit că sunt mari şanse ca el să fie prezent în toate meciurile. Dumnezeu să-l ferească de accidentări, pentru mine este un jucător de bază.
- Unde credeţi că ar da randament mai bun Panţîru, ca fundaş sau mijlocaş?
- Nu doar faptul că el are o determinare deosebită, dar şi modul cum se antrenează este un lucru îmbucurător, poate juca şi fundaş stânga, dar şi mijlocaş stânga. Sigur, tinereţea lui îl face să fie mai entuziast, iar în multe momente eu trebuie să fiu foarte atent pentru ca el să nu aibă greşeli flagrante. Tinereţea până la urmă te duce şi să faci astfel de lucruri, dar sper să fie mult mai puţine şi de aceea vreau să-l folosesc mai mult la mijloc sau de la mijloc în sus.

 

Citeşte aici şi prima parte a interviului cu Flavius Stoican.

 


- Cum apreciaţi intrarea lui Moisi în ultimele minute la Chiajna?
- Conduceam cu 1-0 şi dacă am decis să-l bag pe Moisi înseamnă că acest băiat îmi dă încredere şi vreau să-l felicit că în multe situaţii, când Chiajna folosea mingi lungi, el fiind un jucător care se descurcă foarte bine la astfel de dueluri, şi-a făcut bine treaba. Mi-a dat încredere şi la antrenamente şi la meciurile amicale. L-am introdus şi nu m-am înşelat. Pentru mine, cei doi tineri nou-veniţi, Chelaru şi Moisi, sunt câştiguri şi sper s-o ţină tot la fel. Chiar dacă vor avea şi momente mai dificile eu voi fi aproape de ei, pentru că tinereţea clar te duce să n-ai tot timpul continuitate sau prestaţii aşa cum ne-am dori.
- Are Moisi calităţi să ameninţe cel de-al doilea post de stoper? Cum apreciaţi prestaţiile lui Cioinac? Este o soluţie pe post de fundaş central?
- Deocamdată Cioinac pentru mine este o improvizaţie ca stoper. El este mijlocaş defensiv, dar faptul că acum îl pot utiliza pe mai multe posturi şi că n-am primit gol este pentru mine un fapt îmbucurător şi cred în astfel de jucători. În multe momente din timpul unui meci ai nevoie ca fiecare să fie bun pe postul pe care tu ca antrenor ai nevoie. Iar el este genul de jucător care evoluează cât poate de bine acolo unde este trimis.
- Ce şanse sunt să revină Mihalache? Echipa, dumneavoastră mai aveţi nevoie de el?
- Eu am principii, fixez obiective, dar am şi reguli. Cine nu respectă regulile consider că este mult mai bine să avem discuţii extrem de lămuritoare. Nu sunt un om ranchiunos, vreau ca toţi jucătorii să fie egali, nimeni nu este mai presus decât ceilalţi, important este ce fac băieţii pe teren. Dar ei trebuie să respecte nişte reguli, deoarece eu fixez nişte obiectiv, iar dacă regulile pe care le fixez nu sunt respectate nu ai cum să atingi obiectivele. Rămâne de văzut ce va fi...
- Ce spuneţi de prestaţiile portarilor? Kelava n-a primit gol, dar a ieşit de multe ori hazardat.
- Faptul că Kelava nu a primit gol este un lucru îmbucurător. Koselev a încasat două goluri în prima etapă, dar Craiova şi-a mai creat alte situaţii în care a el arătat că este valoros. Eu cred în amândoi, decizia legată de cine va apăra din primul minut îmi va aparţine şi sper să iau decizia corectă, depinde cum anticipez partida respectivă, ce simt în momentul respectiv. Postul de portar este mereu predispus greşelii, dar faptul că n-a primit gol este o bilă albă pentru Kelava.
- Urmează patru etape foarte dificile. Sâmbătă vine CFR Cluj în Copou, echipă care a emanat multă forţă etapa trecută, în deplasarea câştigată cu 3-0 cu Gaz Metan Mediaş, partidă în cursul căreia suporterii ardeleni i-au cerut demisia antrenorului Cristian Pustai, cel care le-a oferit cele mai bune rezultate din istoria clubului. Cum credeţi că vor reacţiona ieşenii într-o nedorită situaţie similară pe teren?
- Jucăm sâmbătă cu cea mai în vogă formaţie din campionat. Reuşesc să ajungă cu uşurinţă în faţa porţii, poate la impresia artistică nu stau foarte bine, dar cum au prima ocazie cum te taxează. Trebuie să fim foarte atenţi. Pleacă favoriţi, dar nu le va fi uşor cu noi. Încercăm să scoate maximum din acest meci, cred că avem forţa necesară, chiar dacă întâlnim o echipă pe val, cu un lot senzaţional şi cu un antrenor pe măsură. Trebuie să ne facem treaba cât mai bine, să fii tu împăcat ca şi persoană că ai încercat să faci lucrurile la cel mai înalt nivel. Suporterii noştri au fost minunaţi cu Gaz Metan, ne-au încurajat pe tot parcursul partidei. Pentru ei jucăm, iar important este ca ei să vadă că ne dăm sufletul pe teren pentru un rezultat cât mai bun cu putinţă. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei