Geometrie pe zăpadă
Dimensiune font:
Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi au obţinut vineri, în etapa a XIX-a a Ligii 1, cea de-a doua victorie consecutivă pe propriul teren (1-0 cu Concordia Chiajna), fiind prima oară când le oferă propriilor suporteri două bucurii la rând * mai mult, pe un teren acoperit cu un strat subţire de zăpadă pufoasă, jucătorii lui Eugen Neagoe s-au bucurat ca nişte copii de prima zăpadă a iernii şi au etalat un fotbal pe alocuri sclipitor, cum nu s-a mai văzut în Copou de la victoria cu 3-0 în faţa celor de la CS „U” Craiova, în turul play-out-ului trecut * şi mai mult, consistenta lor prestaţie a fost etalată în contextul problemelor financiare, pe 15 decembrie împlinindu-se trei luni de restanţe salariale
CSM Poli putea regla lejer conturile încă din prima repriză, când a ştiut cum să profite de o formaţie slăbită din interior. Obişnuită multă vreme să joace în sistemul 3-5-2, Concordia s-a prezentat la Iaşi cu o linie de patru fundaşi, din care au lipsit Feussi, pe unul din flancuri, şi stoperul Mamele. Ei bine, ieşenii s-au infiltrat cu încredere în zonele dintre stoper şi fundaşul lateral, aşa cum a procedat V. Gheorghe încă din primele secvenţe ale disputei, când a dat tonul unei prestaţii generale de înaltă ţinută, dar mai ales cum tot el a fost angajat de Ciucur la faza golului cu o pasă precisă. A pătruns până în apropierea liniei de fund şi de acolo a întors mingea spre careul mic, de unde Andrei Cristea a reluat imparabil în plasă.
A fost o fază de manual, cum au mai putut fi văzute câteva în acea seară a primei zăpezi. Tot Cristea mai putea înscrie, dar şutul său plasat a fost scos de pe linia porţii de Roşu, în timp ce Moldovan, după o cursă impetuoasă a lui Bole, nu l-a văzut pe Ciucur singur în dreapta şi a ales o combinaţie tot cu mijlocaşul maghiar, rămasă însă fără efect pe tabelă. Au mai fost şi alte situaţii favorabile şi pentru că Alexandru Creţu a asigurat liniştea din spatele acţiunilor ofensive şi pentru că apărarea s-a exprimat cam fără cusur, şutul de la 23 de metri al lui Adrian Cristea, scăpat singur pe zonă centrală, fiind respins de portarul Grahovac. Singurul moment nefericit a fost accidentarea fundaşului dreapta Gabriel Bosoi, cel care în precedentele două etape îl înlocuise cu succes pe căpitanul Ionuţ Voicu.
Dominarea ieşeană n-a mai fost atât de consistentă şi în repriza a doua, dar echipa tot şi-a creat destule ocazii clare, iar pasele se legau parcă şi mai bine. Au cam dispărut acele mingi lungi din propria jumătate spre atacanţi, CSM Poli ajungând cu mingea la picior în terenul advers. După ieşirea lui Andrei Cristea, Bole a fost trimis în atac şi s-a dus în dreapta, în apropierea lui Ciucur, iar când urca şi Voicu începea lecţia de geometrie, atât de clare erau traseele pe care circula balonul. V. Gheorghe era şi el atras de acea zonă, combinaţiile dintre ei încântând spectatorii care s-au încumetat să înfrunte vântul puternic ce a însoţit prima ninsoare.
Au avut însă ce vedea, dar nu putem încheia fără a pune pe tapet şi marele reproş din acest joc, şi anume că echipa nu a înscris măcar încă un gol pentru a aştepta fără emoţii finalul disputei, când un eventual ghinion ar fi putut transforma în gol unul din cele câteva şuturi expediate de Concordia din afara careului. Grahovac a respins însă de fiecare dată cu promptitudine, iar golurile ce trebuiau marcate vineri poate că au fost lăsate pentru următoarele meciuri... Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau