Pură coincidenţă sau nu...
Dimensiune font:
CSM Politehnica Iaşi a obţinut la Botoşani (3-1 cu echipa locală FC), în etapa a XX-a a Ligii 1, prima sa victorie în deplasare de când a fost preluată de antrenorul Eugen Neagoe, precedentul ei succes datând tocmai din etapa a III-a, de la acel 3-0 cu ASA Tg. Mureş, sub comanda lui Nicolo Napoli. Este a doua izbândă la rând pentru fotbaliştii cărora la sfârşitul săptămânii trecute le-a fost plătit unul din cele trei salarii restante şi al treilea succes în ultimele patru etape. Echipa a pierdut un singur meci din ultimele cinci susţinute, adunând aşadar zece puncte din cincisprezece posibile. Coincidenţă sau nu, echipa n-a mai pierdut de când este condusă de Neagoe din momentul în care antrenorul secund Adrian Kerezsy a revenit pe banca tehnică. Neagoe a venit la Iaşi împreună cu „secundul” Sebastian Moga şi, cum pe banca de rezerve există doar un loc rezervat amintitului post, tehnicianul ieşean a sărit din schemă, iar la momentul respectiv am pus pe tapet acest aspect. El n-a mai fost luat nici în deplasări, aşa cum n-a fost la meciul pierdut cu FC Viitorul, unul din ultimele cinci la care am făcut referire. La primul din această serie, cu ASA Tg. Mureş (scor 0-0), l-a înlocuit pe Benone Dohot, antrenorul cu portarii (a fost ideea lui Dohot), şi a stat pe bancă la 2-1 cu CS Universitatea Craiova şi la 1-0 cu Concordia Chiajna, deplasarea sa la Botoşani fiind prima după o lungă perioadă. Coincidenţă sau nu, echipa a câştigat, având în prima repriză o doză atât de consistentă de şansă cum nu s-a mai văzut de pe vremea lui Napoli. Sau de pe vremea când mergea şi Kerezsy în deplasări.
Cum a gândit Neagoe jocul
Neagoe a gândit jocul de la Botoşani cu un singur atacant. Nu putea trece cu vederea momentele sclipitoare din jocul cu Chiajna cu Bole avansat, pe dreapta, şi a decis să apeleze la mijlocaşul Ştefănescu pe postul rezervat jucătorului Under 21 nu pentru că l-ar fi ajutat teribil, ci mai mult pentru a-i face loc în echipă lui Cristea, jucător care avea să-i recompenseze încrederea acordată. A gândit un sistem 4-2-3-1, cu Ciucur pe stânga pentru a-l ajuta pe fundaşul Sato în disputa cu rapidul Golofca, sistem care să se transforme uşor în 4-4-2 prin avansarea lui Bole, care a primit o mare libertate de mişcare pe teren, ca atacant lângă Cristea, şi a închizătorilor Creţu şi V. Gheorghe în linia de mijlocaşi încadraţi de Ştefănescu şi Ciucur.
Meci decis de trei momente
Socotelile nu prea s-au potrivit la început din cauza presingului sufocant exercitat de botoşăneni. Fotbaliştii de la CSM Poli nu puteau juca dintr-o atingere şi din această cauză nu reuşeau să iasă din propria jumătate decât cu mingi lungi. FC Botoşani a recuperat destule baloane în terenul advers, dar nu şi-a putut crea acţiuni notabile, doar Roman şutând de două ori din afara careului, însă portarul Grahovac a fost la post. Contrar cursului jocului a venit deschiderea scorului, când Bole a executat bine o lovitură liberă din lateral dreapta, peste un Iliev prea tare surprins de execuţia mijlocaşului maghiar.
O minge lungă de peste 50 de metri expediată cu stângul de Mihalache a fost urmărită de Cristea, atacantul reuşind o preluare care făcea cât o jumătate de gol, a pătruns în careu, dar şutul său a fost respins de Iliev cu piciorul. Mingea a ajuns la Bole, care a fost contrat de Miron nu doar cu preţul unui penalty, ci mai ales cu cel plătit pentru al doilea cartonaş galben. Cristea a transformat imparabil, dar după eliminarea lui Miron n-au trecut decât trei minute până la cea la fel de inutilă a lui Golofca.
La 2-0 în faţa unei adversare în 9 oameni lucrurile se simplificau teribil, iar golul de 3-0, din actul secund, al lui Bole, servit ideal de Cristea, a fost cât se poate de normal, nu şi cel încasat de Grahovac de la Burcă, fundaşul executând cam moale, dar plasat, o lovitură liberă de la 25 de metri.
Primul cartonaş roşu văzut de Ciucur
CSM Poli n-a vrut să-şi umilească adversara şi a conservat rezultatul, iar finalul a fost marcat de cele două cartonaşe roşii văzute de Frăsinescu şi Ciucur. Explicaţia servită a fost că amândoi aveau câte trei cartonaşe galbene şi acumulând încă unul ar fi lipsit de la meciul cu Dinamo, din ultima etapă a anului, aşa că au forţat să-l primească şi pe al doilea pentru a lua cartonaş roşu, iar suspendarea să se petreacă la partida de astăzi, din deplasare, cu CFR Cluj (ora 20:30), din optimile Cupei României. Frăsinescu avea trei galbene, dar Ciucur se pare că adunase doar două, în deplasările cu Astra Giurgiu şi FC Viitorul. Oficialii grupării ieşene ştiau că el văzuse galben şi la jocul de acasă cu Pandurii, dar, conform statisticilor Ligii Profesioniste de Fotbal, el nu figurează în acel joc cu cartonaş galben primit! De menţionat este că Alex Ciucur a primit la Botoşani primul său cartonaş roşu din întreaga carieră.
CSM Poli a plecat ieri spre Cluj fără amintiţii suspendaţi şi Boiciuc în afara jucătorilor accidentaţi, dar au revenit în lot Bădic, Piccioni şi Saric şi se pare că nu-şi pune chiar foarte mari speranţe în calificare, deşi l-a inclus şi pe Adrian Kerezsy în delegaţia care a efectuat deplasarea... Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau