Umilinţa supremă i-a fost fatală lui Napoli
Dimensiune font:
CSM Poli Iaşi a ajuns vineri, în deschiderea etapei a XI-a a Ligii 1, să fie umilită pe propriul teren de codaşa clasamentului, ACS Poli Timişoara, o formaţie modestă, dar ai cărei jucători se pare că sunt ajutaţi de propriul antrenor, Ionuţ Popa, să strângă rândurile mai ales în momentele dificile. Omologul său din Copou, Nicolo Napoli, nu pare a mai avea la dispoziţie resurse pentru a trezi la viaţă o echipă amorţită, o echipă ruptă măcar în două! Antrenorul italian n-a mai adus în discuţie frica jucătorilor săi, ci faptul că a avut multe indisponibilităţi, dar şi Timişoara a avut măcar la fel de mulţi absenţi!
Popa ştie cum să abordeze jocurile din deplasare, iar felul în care şi-a aşezat echipa pe teren arată că este un spectator fidel al Iaşului. A jucat cu un singur atacant, Drăghici, pe care l-a lăsat să facă şi el ce poate şi ce ştie cu un cuplu ieşean de fundaşi centrali, Saric-Creţu, folosit în premieră de nevoie de Napoli, şi a aglomerat mijlocul terenului cu scopul de a îngusta pe cât posibil culoarele de pătrundere spre poarta lui Straton. CSM Poli avea aşadar de înfruntat un om în plus ca să poată căpăta consistenţă în jumătatea adversă şi poate din această cauză Creţu era tentat să urce mai mult, dar nu putea avea prea mult curaj din moment ce erau abia primele sale minute în competiţiile interne în acest sezon! S-a văzut însă de la o poştă că este un fotbalist de calitate, ce în mod normal ar trebui convins să-şi prelungească angajamentul cu Iaşul şi să nu mai fie scos din centrul apărării.
Trupa lui Napoli a reuşit totuşi să-şi creeze câteva situaţii favorabile de a înscrie tocmai pentru că avea în faţă o formaţie modestă, ce acumulase până la ora jocului doar cinci puncte. V. Gheorghe a şutat de două ori din careu, o dată însă dezamăgitor (poate n-ar fi rău să se uite la golurile marcate sâmbătă de Dănuţ Munteanu jr. pentru Ştiinţa Miroslava), iar la o fază a ezitat să se întindă cu simţ de răspundere pentru a împinge balonul în plasă! A avut şi Boiciuc o bună situaţie, însă pe finalul primei reprize a lansat şi Timişoara câteva avertismente, dar portarul Caparco a fost pe fază.
Un nou dezastru după pauză!
Napoli l-a înlocuit la pauză pe Ciucur, destul de şters, cu Martin, iar Popa l-a introdus pe Şeroni în locul stoperului Cânu, care probabil a jucat nerefăcut complet! Runda precedentă, CSM Poli s-a aşezat în meciul cu Astra (scor 0-1) pe poziţii defensive din primele secvenţe ale actului secund, dar cu Timişoara a continuat să pedaleze şi mai mult în gol. Oaspeţii au continuat să se baricadeze în apărare şi să profite de mingile pierdute prea uşor de o linie de mijloc ieşeană fără idei ofensive. Exceptând zvâcnirile lui Piccioni soldate cu două-trei situaţii bune pentru Boiciuc, care mai are nevoie de meciuri pentru a i se putea cere ca după travaliul intens pe care îl depune să poată avea la 19 ani suficient sânge rece pentru a înscrie mai des, şi o oarecare doză de entuziasm adusă pentru scurt timp de pe bancă de Cristea, deşi nu sunt convins că pe Piccioni trebuia să-l înlocuiască, Iaşul a rulat numai şi numai în gol.
Faza din minutul 61, când oaspeţii au înscris, este sugestivă pentru a demonstra cât de ruptă este echipa ieşeană. Şeroni a recuperat de la Martin o minge la 20 de metri de propria poartă. Cele mai mai echipe nu se jenează deloc să oprească din faşă prin fault un posibil contraatac despre care nu poţi şti cât de periculos va fi. Cel bănăţean a fost devastator şi a fost purtat de un masiv fundaş central! Martin l-a pierdut pe drum, iar Şeroni a fost „preluat” de Saric, un stoper atât de ezitant încât te întrebi dacă nu cumva Moisii, acum la Ştiinţa Miroslava, ar fi trebuit menţinut în lot pentru a beneficia el de o asemenea şansă. Saric nu era în stare să-l deposedeze fără fault, dar să-l jeneze discret la jumătatea terenului ar fi putut. A preferat însă să-l taloneze şi nici măcar nu i-a putut contra centrarea în careu! Mingea a ajuns la Drăghici, care de la 7 metri a fost în stare să se întindă şi s-o împingă în plasă, cu toată opoziţia lui Sato. Fundaşul filipinez şi-a arătat din păcate limitele când a dat peste un adversar direct mai implicat, iar Bărbuţ a hărţuit după bunul plac flancul stânga ieşean, acolo unde Ţigănaşu ar trebui urcat numai la nevoie la mijloc, el fiind un excelent fundaş, nu atunci când este disponibil Bădic. Sato a pierdut uşor câteva mingi, deşi tot la Miroslava joacă un alt tânăr, Panţîru, ce merita măcar testat în Copou, dar nu numai filipinezul a păcătuit la acest capitol. Am asistat iar la o cascadă de pase aiurea şi de mingi pierdute, numai bune de iniţiat contraatacuri tăioase. Timişoara mai putea marca, dar s-au opus Caparco şi Creţu, echipa oaspete jucând exact ceea ce reuşea trupa lui Napoli sezonul trecut! Acum însă ea arată ca o trupă stoarsă, sleită de puteri, incapabilă să pună în practică un banal proiect de joc, blocată psihic în faţa oricui şi care a uitat să mai fie acel grup unit care acum câteva luni uimea o ţară întreagă.
Isăilă aşteaptă oficializarea despărţirii de Napoli
Amânată de victoria cu 3-2 în faţa Padurilor Tg. Jiu în etapa a IX-a a Ligii 1, despărţirea de antrenorul Nicolo Napoli a început să prindă tot mai mult contur după înfrângerea de vineri, 0-1 acasă cu codaşa ACS Poli Timişoara. Succesul de care am amintit a fost singurul înregistrat în ultimele nouă partide susţinute în Liga 1, perioadă în care echipa a fost eliminată din Cupa Ligii. Preşedintele Florin Prunea a demarat negocierile cu Napoli privind rezilierea contractului, iar succesorul său este Daniel Isăilă, liber de contract după despărţirea de echipa naţională a României, unde a fost antrenor secund. Indiferent dacă întreruperea colaborării va fi realizată sau nu de comun acord, italianul apelând la un avocat pentru a-i apăra cauza, Isăilă va fi prezentat astăzi echipei. Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau