Un alt meci după deschiderea scorului!
Dimensiune font:
CSM Poli Iaşi a început cu stângul noul sezon, pierzând prima partidă a ediţiei 2017/2018 a Ligii 1 în deplasare, la Drobeta Turnu Severin, în compania celor de la CS Universitatea Craiova * formaţia olteană s-a impus cu 2-0, diferenţa de scor putea fi şi mai mare, dar nu trebuie uitat faptul că în sezonul trecut Iaşul a jucat în etapa a IV-a în deplasare cu CS „U” şi a pierdut tot cu 0-2!
Destul de greu totuşi de dat deja verdicte în privinţa noii echipe pe care antrenorul Flavius Stoican trebuie s-o ducă în play-off pentru a justifica aşteptările măreţe. El însă a preferat să înceapă jocul cu Danale mijlocaş dreapta pe locul rezervat fotbalistului Under 21, dar acest lucru a însemnat trecerea lui Spătaru pe stânga, dar mai ales scoaterea din echipă a lui Panţîru, jucător cu ceva mai multă experienţă şi cu o capacitate de efort totuşi superioară, atu care ar fi contat în special pe faza defensivă. Alegerea lui Stoican putea fi inspirată dacă Danale i-ar fi răsplătit încrederea cu un gol în minutul 34, atunci când în urma unei faze cursive, la care au mai contribuit Platini şi Cristea, Spătaru i-a centrat perfect, de pe stânga, dar, din colţul careului mic, a trimis, cu latul, pe lângă poartă!
Din primele minute ale disputei s-a văzut însă că flancul drept ieşean, cu Tiago fundaş, era destul de atractiv pentru atacurile formaţiei oltene, însă în afară de minutul 5, când Mihalache a respins o centrare, venită din amintita zonă, până la Screciu, iar şutul acestuia de la 12 metri a fost respins de Koselev, prea multe faze de poartă n-au avut oltenii în primele patruzeci de minute.
Danale a trecut cam nepăsător pe lângă o minge pasată bine de Platini în minutul 14, iar CSM Poli începea să prindă curaj. A avut multe momente de presing, trimiţând câte şase-şapte oameni în jumătatea adversă. Construcţia olteană era vizibil îngreunată, dar nici trupa lui Stoican n-a prea ştiut ce să facă atunci când intercepta balonul. Jocul a fost îndreptat cu precădere spre stânga, acolo unde Spătaru a fost foarte activ, dar chiar lui i-a lipsit claritatea la a finaliza cu succes dintr-o poziţie favorabilă, alegând să şuteze în minutul 30 cu dreptul de la 10 metri uşor lateral stânga, sau precizia ultimei pase, spre Cristea, când a fost interceptată de Kelic, unul din stoperii adverşi. Chiar dacă posesia a aparţinut gazdelor, partida a avut totuşi o doză consistentă de echilibru.
Finalul primei reprize a aparţinut însă oltenilor. Trecând de bara lui Zlatinski din lovitură liberă, apărarea ieşeană a început să gafeze în cascadă chiar prin oamenii săi de bază! Avertismentul lui Băluţă, care s-a înălţat peste doi adversari şi a reluat cu capul spre poartă, dar Koselev a fost la post, n-a prea fost băgat în seamă. La următoarea fază, Frăsinescu, ajuns la marginea careului după Ivan, i-a permis atacantului oltean să ducă faza după bunul său plac şi să-şi aşeze mingea pe dreptul, Platini s-a oprit chiar când ar fi trebuit să-l blocheze, aşa că a urmat o centrare perfectă, care l-a găsit pe scundul Băluţă singur la 6 metri, între Mihalache şi Tiago, iar reluarea olteanului cu capul a dus la deschiderea scorului în minutul 42.
Prima repriză ne-a arătat în principal că Bosoi trebuia jucat pe dreapta şi în faţa sa Spătaru, iar Sin pe stânga, eventual Bădic, iar în faţa sa Panţîru, în timp ce Danale putea fi păstrat eventual pentru prima schimbare, intrând atunci când apărarea olteană era ceva mai obosită.
Trei situaţii şi trei ocazii
Golul primit pe finalul reprizei a cam diluat concentrarea şi determinarea formaţiei ieşene. Actul secund a început cu un şut-centrare al lui Spătaru, mingea a trecut prin faţa porţii, dar n-a fost nimeni în zonă s-o împingă în poartă, iar în minutul 50 Băluţă a destabilizat apărarea adversă, i-a pasat bine lui Gustavo, iar acesta, din mijlocul careului, l-a executat pe Koselev cu un şut plasat la colţul scurt.
Replica ieşeană nu s-a lăsat aşteptată, iar cele trei situaţii favorabile dintre minutele 52 şi 54 l-au avut la origine tot pe Spătaru, cel mai bun om al Iaşului în această partidă. O centrare a sa a fost reluată de Platini, fără preluare, paralel cu poarta din mijlocul careului, stoperul Barthe a fost la un pas de autogol şi tot un şut-centrare marca Spătaru a şters transversala.
CSM Poli însă începea să piardă din vlagă, iar mijlocaşii centrali Cioinac, dar mai ales Pedro, rulau cam în gol, făcând şi mai grea misiunea liniei de fundaşi. CS „U” şi-a creat trei ocazii clare, dar Koselev a avut două intervenţii de clasă în faţa lui Ivan şi Bancu, în timp ce Băluţă şi-a trecut şi el în cont o bară, reluând tot cu capul centrarea lui Gustavo, el fiind însă încurcat de Zlatinski, nicidecum de vreun adversar!
Lucrurile erau cam puse la punct cu douăzeci de minute înainte de final. Craiova era mulţumită de rezultat, iar trupa lui Stoican nu mai avea vlagă. Antrenorul de la CSM Poli i-a retras de pe teren pe Platini şi Danale şi i-a înlocuit cu Sin şi Chelaru. Spătaru a trecut pe dreapta, cum ar fi trebuit jucat de la început, iar Sin a jucat mijlocaş stânga, deşi poate trebuia găsită o soluţie pentru ca ezitantul Tiago să nu termine partida pe teren. Chelaru a intrat bine în joc pe poziţia lui Platini, dar a fost un pic retras când Moldovan a fost aruncat într-o luptă deja pierdută pentru ultimele zece minute în locul lui Pedro, înlocuit totuşi cam târziu. Practic nu mai era nimic de făcut, deoarece nu prea avea cine să aducă mingi utile pentru atacanţi. Cristea a alergat în zadar tot meciul după un balon util, dar noul căpitan al echipei n-a fost totuşi o soluţie viabilă ca atacant central în formula aliniată cu CS „U” Craiova.
Repet, e greu de dat verdicte, dar sunt speranţe concrete că va putea fi încropită o echipă care să arate mult mai bine, mai ales când vor intra şi Kizito (internaţional ugandez) şi norvegianul Qaka, despre care se aude vorbindu-se la superlativ, dar rămâne de văzut cât de consistent va fi lotul. Noua echipă a Iaşului are însă nevoie de mult sprijin chiar de duminică, atunci când de la ora 18:30 se va prezenta în faţa propriilor spectatori în disputa cu Gaz Metan Mediaş, echipă pe care a primit-o în Copou şi în etapa a II-a a sezonului trecut, atunci când a învins-o cu 3-1, dar nu trebuie uitat că golul de 2-1 a venit abia în minutul 81... Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau